SLIDO ile online anket ve testler yapın

Mükemmel bir anket ve quiz aracı.

SLIDO ile online anket ve testler yapın

Canlı anket ve testler yapabileceğiniz bir web 2 aracıdır. Mentimeter’e benzemektedir. Aslında işbirlikçi olarak da hazırlanabiliyor ama bu özelliği maalesef ücretli. Web sitesine gidin ve üye girişi yaptıktan sonra create event butonuna basın. Hazırladığınız etkinliğe bir isim verin. Dilerseniz başlangıç ve bitiş tarihleri de verebilir ve o süre içerisinde bu anket veya testi açık bırakabilirsiniz. Anket, test kodu ise altta yazmaktadır.

Create event tuşuna tıklayın. Sayfa yenilendiğinde live pools sekmesine tıklayın. Burada ekleyeceğiniz test, kelime bulutu, açık uçlu soru, derecelendirme ve quiz herhangi birini seçin. Çoklu seçenek seçtik diyelim. Tıklayın açılan sayfada sorunuzu ve cevapları yazın. Siz yazdıkça alta yeni sekme açılacak ve birden fazla cevap yazabileceksiniz. Şimdi doğru olan bir şık varsa eğer bu durumda altta mark correct answer kutucuğunu tıklayın ve doğru cevap hangisi ise onu da işaretleyin, işaretlediğinizde önündeki daire mavi tikli olacaktır. Save tuşuna basıp kaydedin.

Yeni bir özellik eklemek için üstte create poll butonuna tıklayın. Diyelim open text seçtiniz. Oraya fikir almak istediğiniz cümleyi yazın. Örneğin: Sizce Türkiye’nin en güzel şehri neresidir ? Resim eklemek isterseniz de soruyu yazdığınız yerin sonunda resme tıklayıp yükleyebilirsiniz. Eğer altta Allow multiple answers kutusunu işaretlerseniz birden fazla cevap yazma izni vermiş olursunuz. save diyerek kaydedin.

Tekrar create poll diyerek word cloud seçerseniz, ortak fikir almak için kelime bulutu sorusu oluşturmuş olursunuz. Mesela: etwinning denince aklınıza ne geliyor ? Eğer tek cevap vermelerini isterseniz alttaki Allow multiple answers sekmesindeki tiki kaldırın.

Eğer derecelendirme sorusu sormak isterseniz rating sekmesine basın sorunuzu yazıp, kaç yıldıza kadar değerlendireceklerini belirleyin. Mesela 10 yıldız derseniz, onuncu yıldıza basmanız yeterlidir.

Son olarak quiz yapmak istediğinizde tıklayın ve açılan yere sorunuzu ve cevapları yazın. Doğru şıkkın önündeki daireyi işaretlemeniz yeterlidir. Eğer başka sorular eklemek isterseniz de solda add question tıklamanız yeterlidir. Yeni sorunuzu da doldurabilirsiniz. Bu bölümde ben 10 taneye kadar deneme yaptım sıkıntısız oluşuyor.

Burada saydığımız 5 özellikten sadece 4 tanesini kullanmanıza izin vermektedir sistem bunu da unutmayın. Son olarak solda her oluşturduğunuz sekmenin üstüne geldiğinizde yeşil daire içinde activate poll butonunu göreceksiniz. Tek tek hepsinde bu butonları aktif ederseniz yayına almış olursunuz ve belirlediğiniz süre boyunca da herkes tarafından görülebilecek ve cevaplanacaktır. Aradan birini kaldırmak için de deactivate poll butonunu tıklamanız gerekmektedir.

Canlı olarak o esnada yapmak isterseniz de üst sağda present mode tıklayın ve açılan sayfada ya qr kodu okutarak, ya da qr kodun hemen altındaki slido.com adresine giderek ve enter event code yazan yere şifreyi yazarak da anket, teste giriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda android ve ios uygulamalarını da yükleyerek sadece şifre vasıtası ile katılım sağlanabilir.

Özellikle eba canlı dersler esnasında dersi daha aktif ve eğlenceli işleyebileceğiniz bu aracın ücretsiz versiyonunda sadece 100 katılımcı olabilmektedir.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

GOOGLE PLAY UYGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

IOS UYGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »