WEB 2.0 MONSTERS PROJESİ

16.05.2021
1.417
WEB 2.0 MONSTERS PROJESİ

Şehzadeler İlkokulu ingilizce öğretmeni Hatice GENÇAY ve İstanbul Uzun Yusuf Ortaokulu Ece Vural Erçin’in koordinatörü olduğu WEB 2. 0 MONSTERS isimli e twinning projesi Türkiye, Slovakya, Romanya ve Polonya ortaklığıyla devam ediyor.

Projede 12 farklı okuldan 13 öğretmen ve 158 öğrenci yer alıyor. Proje ortakları Manisa ilimizden Şehzadeler İlkokulu İngilizce öğretmeni Hatice Gençay, Necatibey İlkokulu İngilizce öğretmeni Ömer ARICI, Sekiz Eylül Kemal Neşen Dömekeli müdür yardımcısı Mehmet GENÇAY, Cemal Ergün Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Figen BOYACIOĞLU, Toki Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nagihan Sert, İstanbuldan Uzun Yusuf Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ece Vural Erçin ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ozan Kaya, Fuat Köprülü İlkokulu İngilizce Öğretmeni Gül Ünlü Kocakahya, Gökkuşağı Koleji İngilizce Öğretmeni Miray Çalık, Eskişehirden Toki Şehit Emre Bolat İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayça Baş, Slovakya’dan Alzbeta Gallikova, Romanya’dan Elena Viorica Mititelu, Polonya’dan Monika Marek.

Projemiz çeşitli web 2.0 araçlarının kullanımına dayanıyor. Özellikle de pandemi dönemiyle birlikte teknoloji eğitimin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Hem öğretmenlerin, hem öğrencilerin teknolojiyi eğitimde etkin ve etkili kullanabilmesi için bilgilerini sürekli güncellemesi gerekiyor. Bu amaçla, projemiz öğrencilere internetin sadece sosyal medya kullanmak, oyun oynamak, ya da canlı derse girmekten çok daha fazlası olduğunu gösteriyor ve öğrencilerin kendi dijital ürünlerini üretmesini sağlıyor. Ayrıca farklı illerden ve farklı ülkelerden ekip arkadaşlarına sahip olan öğrenciler bilgi paylaşımında bulunup, sosyalleşiyor. Şubat ayının son haftası başlayan proje mayıs aynının son haftasında sona erecek. Şu ana kadar öğrenciler Canva, Chatterpix, Wordart, Bitmoji, Voki, Plotagon, Animato, Kizoa, Pawtoon, Renderforest, Emaze, Educandy, Mindmeister, Popplet, Storyjumper gibi Eeb 2.0 araçlarıyla çok güzel çalışmalar ortaya koydular ve her iki haftada bir 4 ülkeden 100den fazla katılımcıyla yaptıkları webinarlarda kahoot, question pro, mentimeter, quizizz gibi ölçme araçlarıyla oylamalar ve yarışmalar yaparak web 2.0araçlarıyla ilgili öğrendikleri bilgileri derinleştirdiler.

YAZAR BİLGİSİ
ECE VURAL ERÇİN
İngilizce Öğretmeniyim.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »