Traveler Child (Gezgin Çocuk) Projesiyle Biz Neler Yaptık?

22.05.2021
1.157
Traveler Child (Gezgin Çocuk) Projesiyle Biz Neler Yaptık?

Traveler Child Projesi 2020-2021 eğitim öğretim yılının başından itibaren eTwinning platformunda uluslararası proje olarak uygulamaya başlanmıştır.  Traveler Child (Gezgin Çocuk) projesinin kurucusu olan Sevgi Altınışık Dr. Kamil Tarhan İlkokulu 4- D sınıfının öğrencileri ile Türkiye’nin değişik illerinden ortaklar ile Sırbistan, İspanya ve Romanya’nın da katılımıyla projeye başlamıştır. Proje aktivitelerinde ilk olarak;

Ülkeler ve liderler başlığı adı altında yapboz oyunları ile konu eğlendirici hale getirildi ve bunun için jigsawplanet aracı gibi yapboz araçları kullanıldı. Oynanılan yapbozlar bireysel olarak video haline getirildi.

https://thejigsawpuzzles.com/User-Albums/milicevicj/vuk_karadzic_za-puzzle-jigsaw-puzzle

https://im-a-puzzle.com/look_i_m_a_puzzle_6mz85oPs.puzzle?st=wh

İkinci olarak ülkelerin Çocuk oyunları tanıtıldı ve oynandı. Bu aşamada yapılan çalışmalar ekitap haline getirildi ve bunun için storyjumper aracı kullanıldı. Oyun videoları linki için de ayrıca QR kodu alınarak kitap zenginleştirildi.

https://www.storyjumper.com/book/read/82186875/60446fe4c6374

Üçüncü olarak her dilde 5 kelime öğrendik ve bunlar ile ilgili resim ve seslendirme çalışmaları yapılldı. Bununla ilgili olarak quizlet aracında öğrencilerle her dilde kelime öğrenme kartları yapıldı. Öğrencilerin seslendirme ve resim çizme çalışmaları her öğretmen tarafından  bireysel olarak video haline getirildi ve paylaşıldı.

https://quizlet.com/585439447/words-flash-cards/

https://quizlet.com/488208852/serbian-words-flash-cards/

https://quizlet.com/es/586296369/spanish-words-flash-cards/

https://quizlet.com/tr/582503265/turkish-words-turkce-kelimeler-flash-cards/

Dördüncü olarak tüm kelimeleri kapsayan bir yarışma öğrenci katılımlı kapanış webinarında oynandı ve finalisti belirledik. Oyun cram aracı ile hazırlandı.

https://www.cram.com/flashcards/games/jewel/word-finder-challenge-12125016

Ayrıca kapanış webinarında öğrencilere toplantıya katılım belgesi hazırlandı ve online olarak verildi. Bunun için certifiy’m aracı kullanıldı.

Özel gün kutlama çalışmalarında  ise kodlama haftasına, güvenli internet gününe, 23 Nisan’a ve paskalya kutlamalarına yer verdik.

Kodlama haftasında etkinlikler düzenleyerek projemizin adı kodlama çalışması ile yapıldı.

Güvenli İnternet Günü için öğrencilerin yaptığı sloganlar ortak olarak poster haline getirildi ve birleştirildi.

https://youtu.be/RcAqxAfGqh8

23 Nisan’da ise ortak olarak Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar adlı şarkıyı ortaklarla birlikte seslendirdik. Seslendirme videoları birleştirildi ve bunun için movavi aracı kullanıldı. Efektli videolar ve introlarla video desteklendi.

https://youtu.be/90xRovvJAvQ

Paskalya kutlamasında ortak öğretmenlerle birlikte İspanya ortaklarımız için Canva programını kullanarak kutlama kartı hazırladık.

Ortak ürün çalışmalarında ise Seyahat Sözlüğü, Akrostiş Şiir çalışmalarına yer verdik.

Seyahat sözlüğü için her ülke, öğrencileriyle birlikte ülkelerine özgü olan kelimeler ile ilgili kelime bulutu çalışması yaptı. Bunun için mentimenter ve wordart araçları kullanıldı. Daha sonra burada yer alan kelimeler word dosyası olarak ekibe gönderildi. Story jumper aracı kullanılarak bu kelimelerle ilgili sözlük yapıldı.

https://www.storyjumper.com/book/read/103318296/60a6991d33893

Akrostiş şiir çalışmasında ise projemizin adı çalışıldı. Her ülke kendine ait harfi yazdı ve seslendirdi. Seslendirilen çalışmalar ekitap ve video haline getirildi.

https://www.ourboox.com/books/traveler-child/

https://youtu.be/glw68QSWBDw

Sergi çalışmalarımızı da 1. Ve 2. Dönem olarak ayrı ayrı düzenledik ve bunun için de emaze programını kullandık.

https://www.emaze.com/@AOTLQIOCW/virtual-school

https://www.emaze.com/@AOTTWCZTR/second-term-studes

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »