MATEMATİK DURAĞI PROJESİ

24.05.2021
746
MATEMATİK DURAĞI PROJESİ

 Ankara Sincan Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu öğretmeni Ayşe Yıldırım, Ankara Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu Yeliz Gül, Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Erhan Gürol, İzmir Şehit Uğur Palancı Ortaokulu Fatma Başkonuş , Ordu Atatürk Ortaokulu Murat Mısırlı ve Sivas Danişment Ortaokulundan Kübra Köse ve öğrencilerinin işbirliğinde hazırlanan  projede öğrencilerin matematiği yaşayarak, uygulayarak ve eğlenerek öğrenmesi amaçlandı.

e Twinning proje ekibi olarak zorlu korona günlerinde zamanımızı değerlendirip evdeki etkinliklerle kalabalık bir ekiple  matematiğe farklı bir boyut kazandırmak ve matematiği sevdirmek için yola çıktık.

Alanında uzman kişilerle öğrencilerimizi buluşturduk. Tecrübe ve bilgilerinden öğrencilerimizin faydalanmasını sağladık.

 

Şubat ayında başlayan projemiz farklı şehirden öğretmen ve öğrencilerle gerçekleşiyor. Mayıs ayı sonu itibariyle 12 zeka oyunu , 10 kazanım oyunu,45 etkinlik ile  projemizi bitiriyoruz.

Matematik dersinin sadece sayılarla yapılan işlemlerden ibaret olmadığını ve hayatımızın her durağında olduğunu gösteren bir otobüse binmeye ne dersiniz. Her durak sizi matematik için farklı bir kapı açacak duraklarda yapılan etkinlikler, şarkılar, hikayeler, fotoğraflar, zeka ve kazanım oyunları, sanal sergiler, kitap okuma, araştırma, karikatürler ve web 2.0 araçları ile matematiği yaşayarak, uygulayarak ve eğlenerek gösteriyoruz.

Instagram hesabi

https://www.instagram.com/matematikduragi7/

Twitter hesabimiz

https://twitter.com/MatematikDurag

Facebook hesabimiz

https://www.facebook.com/groups/245085560554893/about

Proje Blog Sayfamız: 

Matematikdurag-jgc.weebly.com

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »