‘Cinema or Theatre That’s the Question”isimli eTwinning projesi final çalışmalarını tamamladı

11.06.2021
438
‘Cinema or Theatre That’s the Question”isimli eTwinning projesi final çalışmalarını tamamladı

“Sinema mı, tiyatro mu? Soru bu!” Fransız, Türk ve Rumen öğrencileri ve öğretmenlerini içeren bir eTwinning projesidir. Sinema ve tiyatroya dayanır, çünkü filmler ve oyunlar hem farklı ifade biçimlerinin hem de keyifli eğlencelerin mükemmel paradigmalarıdır. Öğrencilerimiz bu projeye katılarak sayısız ve çeşitli beceriler geliştirdiler.

Bu proje pandemi döneminde gerçekleşti ve bu nedenle Fransa, Türkiye ve Romanya’da hepimizin deneyimlediği çevrimiçi öğretim döneminde gerçekleşti. Projemize başlamadan önce öğrencilerimiz için hedefler ve beklenen sonuçlar belirtildi.

Öncelikle çok iyi ve ilgili öğrencilerle çalıştığımızın altını çizmemek haksızlık olur. Her aktivitede, beklenen işi başarmak için her zaman çok reaktif ve çok verimliydiler. Kendilerine o kadar güvendiklerini kanıtladılar ki, en başından beri çalışmalarını Twinspace’e kendi başlarına yükleyebildiler.

Proje boyunca sözlü ve yazılı İngilizce geliştirildi. Gerçekten de, İngilizce herhangi bir iletişim için ortak dilimizdi. Sonuç olarak, projemizin başlangıcından itibaren öğrencilerimizden beklenen çalışmayı anlamak ve kendilerini doğru ifade etmek için çaba sarf etmek zorunda kaldılar. Faaliyetlerimiz yavaş yavaş yazılı İngilizceden yazılı ve sözlü İngilizceye dönüştü. Öğrenciler kendilerini “Öğrenci tanıtımları” sayfasına yazarak tanıttılar. Sözlü sunumları değil bu yolu seçtik çünkü öğrenciler genellikle utangaç ya da çekingen davrandılar ve bu yüzden önce birbirlerini tanımalarını sağlamak istedik. Afiş, logo ve logo yarışmalarının amaçlarından biri de buydu. Öğrencilerimiz film ve oyunlarla ilgili soruları kısa videolarda ve ayrıca forumlarda cevaplayarak ve “Konuşma Kulübü” adlı bir Whatsapp grubunu paylaşarak kendilerini ifade etmeye erkenden davet edildiler. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kutlanması öğrencilerin seslerini kaydetmeleri için bir başka fırsattı. Daha sonra düzenlediğimiz birkaç Webinar toplantısında yavaş yavaş öğrenciler daha sık ve daha kolay söz aldılar. Senaryo yazarken yazılı İngilizcelerini ve büyük bir tartışma etkinliğinde sinema ve tiyatro hakkındaki görüşlerini savunurken ve ardından kendi yaptıkları rap şarkılarını söylerken konuşma İngilizcelerini geliştirdiklerini tonu çok önemlidir ve kısmen kelimelerin aktardığı duyguyu belirler. Bu nedenle, tiyatroyla ilgili her iki web semineri de öğrenciler ve öğretmenler için çok öğreticiydi.

Elde ettiğimiz tüm etkinlikler öğretmen toplantılarında ortaklaşa tartışıldı ve planlandı. Onlar bir çalışma ve dostluk yeriydi. Başlatılmadan önce herkes tarafından kabul edilen faaliyetler önermek için hepimiz kendimizi eşit bir temelde ifade edebiliriz.

Ortaya çıkan final ürünleri:

Proje Tiyatro grubu Animasyonlu Sunum (Öğrencilerin senaryoları )

https://www.youtube.com/watch?v=TEAs9UMYiSk

Proje Sinema Grubu Animasyonlu Sunumu (Öğrencilerin senaryoları )

https://www.youtube.com/watch?v=kzJaN1imVUM

Projenin tüm çalışmalarının yer aldığı e-book:

https://www.storyjumper.com/book/showframe/109980966/CINEMA-OR-THEATER-THAT-IS-THE-QUESTION-eTWinning-Project-E-MAGAZ#page/1

 

ETİKETLER: , ,
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »