Oyunla Eğlenir Oyunla Öğrenirim Projesi

11.06.2021
668
Oyunla Eğlenir Oyunla Öğrenirim Projesi

2020 Aralık ayında başlayan Oyunla Eğlenir Oyunla Öğrenirim eTwinning Projesi sona erdi.

Proje ortaklarından Zonguldak-Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu rehber öğretmeni Selçuk ARSLAN projeyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Aralık ayında başlayan projelerinin Nisan ayı sonunda hedeflerine ulaşmış olarak başarıyla sona erdiğini belirten Selçuk ARSLAN şunları söyledi:

Oyunla Eğlenir Oyunla Öğrenirim (I Have Fun With Play I Learn With Play) projesi; akıl zeka oyunları (kağıt kalem oyunları ve kutu oyunları), temassız oyunlar ve harekete dayalı bahçe oyunlarının ana çerçevesini oluşturduğu bir projedir. Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden çocukları bir nebze de olsa uzaklaştırmak,temassız oyunlarla kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, oynarken hem eğlenmek hem de dikkat ve zekalarını geliştirmek, çocuklara 21. yy becerilerini kazandırmak, onların hayal gücünü geliştirmek, oyunlarla kendini keşfetmesini sağlamak, Covid-19 sebebiyle yalnızlaşan dünyamızda gruplar arasında işbirliğini artırmak, oyun aracılığı ile farklı bakış açıcı kazandırıp, yeni stratejiler geliştirmek ve Web2 araçlarını etkin kullanmasını sağlama amacıyla yola çıkılan proje; Türkiye’den İzmir, Gaziantep, Ankara, Zonguldak, Amasya, Kayseri ve Aydın’dan 10 , Romanya’dan 1 ortakla yürütülmüştür.

Proje süresince eş zamanlı olarak çok sayıda ortak ve işbirlikçi ürün ortaya konulan projede, sudoku, resfebe, mangala, hızlı bardaklar ve bahçe oyunları (parkur oyunları ve yer değiştirme oyunları) oynanırken, öğrenciler bu süreçte öğrendikleri web2 araçlarını sadece projede değil derslerinde de rahatlıkla kullandılar. Öğrenciler bu projede teknolojinin bilinçli kullanımı, güvenli internet, e-güvenlik ve telif konusunda da farkındalık sahibi oldular.

Proje kapsamında yapılan ve Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Eğitimde Oyunun Gücü” adlı webinara ülkemizin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından akademisyenler, TAZOF (Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu) Temsilcisi, Makedonya Eğitim Ateşesi, ülkemizin farklı şehirlerinden eğitim yöneticileri, eTwinning koordinatörleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Projenin adında da belirtiği gibi çocukların eğlenerek öğrendiği Oyunla Eğlenir Oyunla Öğrenirim projesi yapılan proje sonu sanal sergisiyle sona erdi.

Proje sonu seni sergisine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »