SAĞLIKLI MİNİKLER ÇALIŞIYOR eTwinning PROJESİ

12.06.2021
1.265
SAĞLIKLI MİNİKLER ÇALIŞIYOR eTwinning PROJESİ

Sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaştan itibaren önem arz etmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde okulöncesi dönemdeki çocuklarımıza ,Sağlıklı beslenmenin ve Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yollarını yaş ve gelişim düzeylerine uygun etkinlikler düzenleyerek öğretilmesi amacıyla başladığımız Projemiz ile okul öncesi dönemindeki çocuklarımıza Sağlıklı beslenerek hastalıklara karşı vücut dirençlerini artırma alışkanlıkları kazandırarak sağlıklı bireyler olmanın temelini oluşturmayı sağladı.

Kasım ve Mayıs ayları arasında Avrupa’dan 3,  Türkiye’den 10 ortak ile yürütülen Proje boyunca öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat verecek proje temelli öğrenme yöntemi uygulandı.

Ağız ve diş sağlığı ile başlayan etkinlikler, el yıkamanın önemi, doğal dezenfektan yapımı, sağlıklı meyve suyu yapımı ,sebze meyveleri tanıma, tohumdan bitkiye süreçleri gözlemleme, bilgisayasız kodlama çalışmaları, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını içeren etkinlikler ile devam etmiştir. Beslenme uzmanı ve Spor öğretmeni konuklarımız öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı beslenme ile sağlıklı olmak için yapılması gereken spor dalları hakkında bilgi vererek projemiz hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olmuşlardır.

Poje içerisinde sağlıklı beslenme konulu oluşturulan chatterpix, jigsawlanet , wordwall gibi web 2 araçları ile teknolojik beceriler kazanmayı ve oyun temelli öğrenmeyi sağlamıştır. Projemiz süresince öğrencilerimiz ve öğretmenler işbirlikçi ve ortak çalışmalarda sağlık için kamu spotu oluşturma,karışık takımlarla şifalı bitki ve yöresel yemekler ebook u oluşturma,gibi çalışmalarda bulunarak işbirlikçi çalışmayı öğrenmişlerdir.

Okul öncesi dönemde öğrencilerin sağlıkla ilgili temel alışkanlıkları kazandırdığımız projemiz tüm etkinliklerimizi içeren sergi final ürünü ile sona ermiştir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »