DESİGNCAP İLE HARİKA TASARIMLAR YAPIN

Designcap isimli bu araçla, infografik, poster, grafik kartları, broşür ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

09.11.2021
5.448
DESİGNCAP İLE HARİKA TASARIMLAR YAPIN

Designcap isimli bu araçla, infografik, poster, grafik kartları, broşür ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda sınırlı şablon, limitli stok fotolar, 5 resim yükleme ve 5 adet tasarım kaydetme imkanınız bulunmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan bir araçtır. Öncelikle gmail üzerinden kaydınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Dilerseniz kategori kısmından yapmak istediğiniz poster, broşür, infografik vs. seçip açılan sayfada get started now tuşuna basarak tasarımınıza başlayabilir veya Templates kısmından önceden yapılmış hazır bir şablon seçerek onun üzerinde düzenleme yapabilirsiniz.

Sayfaya girdiğinizde sol köşede template-şablon, elements- materyaller, photos-fotograflar, charts-grafikler, uploads-yüklemeler, text- metin ekleme, modüles- hazır infografik şemalar, en altta da backround- arkaplan menüleri göreceksiniz. Bunlardan birine tıkladığınızda o menü açılacak ve dilediğinizi buradan seçebilmektesiniz. Üzerinde yeşil daire içerisinde elmas bulunan materyaller ücretlidir. 

Materyalimizi hazırlamak için ise beğendiğiniz resim, materyal vs. üzerine tıklamanız gerekmektedir. Bu durumda sağ taraftaki tasarım sayfanıza gelecektir. Farenin sol tuşuna basılı tutarak ise dilediğiniz yere sürükleyebilir veya köşelerine farenizin sol tuşuna basılı tutarak küçültebilir veya büyütebilirsiniz.

Bana göre en güzel özelliği materyaller kısmında frame mask özelliğidir. Beğendiğiniz bir adet frame mask şekli seçin, sayfa üzerine geldiğinde üzerine iki defa tıklayın, sonra sol menüden tekrar bir fotograf seçin ve sürükleyerek üzerine bırakın. Sonra boş bir yere tıkladığınızda o resme maske uygulamış olarak göreceksiniz. Genel olarak photoshop ile yapılan bir özellik inanılmaz kolay bir hale getirilmiş ve kullanıma sunulmuştur.

Eğer birden fazla sayfa yapmak isterseniz de tasarım sayfanızın sağ üst köşesinde içerisinde artı işareti bulunan bir kağıt butonu var. Ona basarak ikinci bir sayfa üzerinde çalışabilirsiniz. Ayrıca sayfa üzerine aldığınız resim veya nesnelere tıkladığınızda üstte bir menü belirmekte ve o resmi silme, çoğaltma, sayfa üzerinde bir en öne veya en arkaya götürme, resmin opaklığını arttırıp azaltma ve resmi sağa sola çevirme özelliklerini göreceksiniz.

Tasarımınızı tamamladıktan sonra üst kısımda download tuşuna basın. Download- indir , print – yazdır seçenekleri çıkacaktır. Download ettiğinizde resmin boyutu gerçekten iyi boyutta inmektedir. 

Alanında bu özellikleriyle birçok bu tarz araçtan daha kaliteli bir hizmet sunan bu araçla yaptığınız eski tasarımlarınızı görmek için üst sağda adınızın yanında bulunan ok tuşuna basın ve my design sekmesine tıklayın.

Son olarak yaptığınız tasarımları JPEG olarak indirebilirsiniz. Eğer PNG olarak indirmek isterseniz ise ücret istemektedir.

WEB SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »