FIND BLUE / TRANSFORM YOUR SCHOOL AND CITY WITH STE(A)M ACTIVITIES PROJESİ 

09.12.2021
583
FIND BLUE / TRANSFORM YOUR SCHOOL AND CITY WITH STE(A)M ACTIVITIES PROJESİ 

Kadirli Şehit Mehmet Acar İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Nurcan Büyükbayram(proje kurucusu)  ve İngilizce öğretmeni Hakan Pala  rehberliğinde  yürütülen  “FIND BLUE / TRANSFORM YOUR SCHOOL AND CITY WITH STE(A)M ACTIVITIES PROJESİ ” e Twinning projesi Avrupa Mavi Okul Ağı ile ortaklaşa yapılan  Türkiye , Romanya ,İtalya ,Portekiz ve İspanya, Azebaycan ülkelerinden 20 öğretmen ve yüzlerce öğrencimizle yürütülen bir İşbirlikçi ve Oyun Tabanlı Öğrenme ile yapılandırılmış STE(A)M projesidir.

Avrupa Mavi Okulları Ağı

Avrupa Mavi Okulları Ağı, okyanus okuryazarlığına ve okyanusun sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunan çeşitli kuruluşları, projeleri ve insanları birbirine bağlayan Avrupa Okyanus Koalisyonu olan EU4Ocean’ın bir girişimidir. EU4Ocean, daha büyük bir değişiklik yapmak için yeni fikirlerin ve ortak eylemlerin hayat bulduğu yerdir. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bu aşağıdan yukarıya kapsayıcı girişim, okyanusu herkesin endişesi haline getirmek için Avrupalıların seslerini birleştirmeyi amaçlıyor.

Okyanusa nasıl bağlıyız? Dünyadaki tüm insanlar okyanusa çeşitli şekillerde doğrudan veya dolaylı olarak bağlıdır: yediğimiz, soluduğumuz ve kullandığımız, tatile gittiğimiz yer. Okyanus gezegenimizin yaşam destek sistemidir ve bizim korumamıza ihtiyacı vardır. Bu Avrupa Mavi Okulları Ağı öğretmenlere, okul müdürlerine veya eğitim hizmetleri personeline, anaokulundan, ilkokuldan, ortaokuldan ve liseden, teknik veya mesleki okullardan öğrencilerini birbirine bağlayan bir “Maviyi Bul” projesi geliştirmeye davet etmek için ilham vermeyi amaçlamaktadır. onları okyanusa veya denize. Projeyi başarıyla tamamlayarak ve sonuçlarını paylaşarak okullar Avrupa Mavi Okul etiketini alacak.

EU4Ocean, tüm konulardan öğretmenleri/eğitim hizmetleri personelini Avrupa Mavi Okulları Ağına kaydolmaya ve okyanusu sınıflara getirmeye davet ediyor!

Neden Avrupa Mavi Okulları Ağı’na katıldık?

  • öğrencilerinizin okyanus ve denizlerin değişimi ve sürdürülebilirliği için aracı olmasını sağlamak ;
  • Blue School deneyimlerinizi diğer ulusal ve uluslararası okullarla paylaşmak;
  • müfredatınız, okulunuz ve topluluğunuzla ilgili okyanus konularının nasıl ele alınacağı konusunda ilham ve destek olmak ;

2020-2021 yılı  Avrupa Mavi Okul sertifikasını almaya hak kazandık ve bu yıl çalışmalarımıza devam ediyoruz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »