DIGI KIDS WORLD WIDE WEB PROJEMİZ TÜM HEYECANIYLA DEVAM EDİYOR

13.04.2022
445
DIGI KIDS WORLD WIDE WEB PROJEMİZ TÜM HEYECANIYLA DEVAM EDİYOR

21. yüzyılda bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, toplumsal yaşamı ve eğitim ortamlarını hızlı bir değişim sürecine girmeye zorlamıştır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde gözlenen değişimler sadece toplumsal yaşamı değiştirmekle kalmamış, bilgiye ulaşma, bilgiyi oluşturma, bilgiyi kullanma gibi ihtiyaçları olan eğitim ortamlarını çağın ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirmiştir. Bu değişikliğin gereği olarak projemizde; öğretmenlerin konu alanındaki pedagoji, içerik ve teknoloji yetkinliğini artırmaya ve teknoloji-içerik-pedagoji üçgeninde teknolojinin okula entegrasyonunu sağlamaya çalışacağız.

 

HEDEFLERİMİZ

• Öğrenciler bilgiyi üreten, bilgiyi değiştiren ve kaynağını sorgulayan aktif bireyler haline gelerek bilgiyi tüketen bireyler konumundan çıkarlar.

• Eğitim ortamında teknoloji kullanımı grup çalışması, etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırmacı öğrenme ve bireysel öğrenme becerilerinin gelişimine katkı sağlayacaktır.

• Öğrenme ortamlarında öğrenciler aktif birer katılımcı olurlar ve içeriğe katkı sağladıkça özgüvenleri artar.

• Öğrencilerin eğitim ortamına daha fazla duyu organı ile katılmaları, daha akılda kalıcı bilgiler edinmelerini ve bilişsel olarak gelişmelerini sağlar.

• Dil ve iletişim becerilerini geliştirirken; Kültürel etkileşim de gerçekleşecek.

• Proje sonunda ortak bir ürün (e-kitap, e-sözlük, e-hikaye veya video…vb) hazırlanacaktır.

YAZAR BİLGİSİ
mustafa zahid ergün
21. yüzyılda dijital araçlarla etkileşimli öğrenme yollarını çoğaltmak istiyorum
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »