Dünya Harekete Geçmeli İklim Değişmemeli eTwinning Projesi

13.04.2022
300
Dünya Harekete Geçmeli İklim Değişmemeli eTwinning Projesi

Karaman/Kazımkarabekir Piri Reis İlkokulu olarak; Avrupa Okul Ortaklıkları kapsamında Dünya Harekete Geçmeli :İklim Değişmemeli! (The World Must Take Action: The Climate Must Not Change!) isimli eTwinning projesinin ortağı olduk
Proje okulumuzda,  okul müdürümüz Fatih ÇETİN, 1-A Sınıf  Öğretmeni Tuba KARAER, 4-B Sınıf Öğretmeni Ayşe Arife DUMAN ve İngilizce öğretmenimiz Fatma BİNARBAŞI tarafından  yürütülmektedir. Türkiye’den 10, İtalya’dan 4, Litvanya’dan 1, Romanya’dan 1 ortak üyesi olan projede öğrenciler takım halinde çalışmayı ve işbirliği yapmayı öğreneceklerdir.

Bu proje; gelecekte yaşanılacak sorunlara farkındalık oluşturmayı, yaşanılması olası sorunlara farklı bakış açısı ile çözüm yolu bulmayı hedefleyen 4-11 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayan çevreyi korumayı planlayan bir projedir. Projede, günlük yaşamda yapılan küçük hataların gelecekte yaşanılan büyük sorunlara dönüşmesi, atıkların artması, iklimlerin değişmesi yaşamı olumsuz etkileyeceği için  öğrencileri bilinçlendirip; çevreyi, doğayı, dünyayı koruma amaçlanmaktadır. Farklı ve özgün stratejiler ile bireysel ve grup çalışmaları yaparak çevre dostu nesil yetiştirmek , atıkları sıfıra indirerek iklim değişikliğine dikkat çekmek  hedeflenmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »