Atasözleri Hayat Buluyor eTwining Projesi

21.04.2022
897
Atasözleri Hayat Buluyor eTwining Projesi

Atasözleri Hayat Buluyor

eTwinning Projesi

Manisa Kırkağaç Nezihe Koloğlu İlkokulu 4-C sınıfı öğretmeni Baykal YAVUZ ve öğrencileri “Atasözleri Hayat Buluyor” adlı eTwinning projesinde yer almaktadır.

“Atasözleri Hayat Buluyor” projesi öğrencilerimize olumlu değerler kazandırmak, farklı düşünmeyi sağlamak, empati kurmak, olayları somutlaştırarak kalıcı öğrenmeyi sağlamak, topluluk önünde konuşarak özgüvenlerini sağlamak, okuma ve araştırma alışkanlığı oluşturmak amaçlı bir projedir. Proje; Türkiye’nin çeşitli illerinden (Manisa, Aydın, Konya, Gaziantep, Bursa, Kütahya) 9 ortak ile öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ulusal bir projedir. Proje, şubat ayında başlayıp nisan ayında biten 3 aylık bir projedir.

Proje, atasözleri hakkında bilgi edinmek; tüm proje ortaklarına, öğrenci ve velilere atasözlerinin manasını öğrenmesini sağlamak; olumlu değerler kazandırmak; eğitim öğretim faaliyetlerinde veli ve öğrencilere rol model olmak genel ve özel amaçlar olarak belirlenmiştir. Bu amaçlara ulaşırken web2.0 araçlarını kullanmak, araştırmalar yapmak, edinilen bilgiyi görselleştirmek, hayal gücünü ve yazma becerisini arttırmak, oyunla kalıcı öğrenmek ve disiplinlerarası yaklaşımla etkinliklerin hazırlanmasına özen gösterilmiştir.

Projede öğrenci merkezli ve web2.0 araçlarının aktif kullanıldığı etkinlikler yapıldı. Öğrencilerin etkileşimli tahta ve evlerindeki bilgisayarlarla teknolojik becerileri aktif hale getirildi. Sınıfta etkileşimli tahta aracılığıyla bir atasözü araştırılıp manası okunarak araştırma ve okuma alışkanlığı için adım atıldı. Unutulmaya yüz tutmuş bazı atasözlerini tekrardan gün çıkararak ve günlük hayatta kullanarak keyifli vakit geçirilmesi sağlandı. Öğrenciler tarafından belirlenen bir atasözü ile ilgili hikaye yazıldı ve resmedildi. Seçilen birkaç atasözü drama yöntemiyle canlandırıldı. Son olarak yaptığımız bütün çalışmalar okulumuzda sergilendi.

Proje sayesinde proje ortağı okullarımızdaki öğrenciler ve velileri atasözlerinin bizlere vermek istediği öğütlerin hayata geçirilmesi konusunda farkındalık yaratılmış oldu.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »