WRITEREADER ile öğrencilerinizin yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirin.

Öğrencilerinize hayal güçlerini kullanarak yaratıcı yazarlık deneyimi kazandırın.

WRITEREADER ile öğrencilerinizin yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirin.

Birçok proje yapan öğretmenimiz tarafından hali hazırda kullanılan writereader aracı, Storyjumper alternatifi olarak ön plana çıkmaktadır. Ancak ücretsiz versiyonda kısmı işbirliği mevcuttur. Bu araçta bir kitabı birlikte yazamazsınız, ancak herkesin bir kitap yazmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda da öğrencilerinize yaratıcı yazarlık becerileri kazandırmış olursunuz. Ücretsiz versiyonu kısıtlı gibi görünse de gerçekten fazlası ile iş görmekte ve amaca hizmet etmektedir.

Öncelikle sayfaya girdiğinizde sağ üst köşede 3 çizgiye basarak ve english yazan yeri Türkçe yaparak sayfayı Türkçeleştirebilirsiniz. Şimdi üye olmanız gerekmektedir. Bunun için öğretmenler kayıt ol butonunu tıklayın. Açılan sayfada kayıt ol seçin ve az alta inerek en hızlı ve kolay yol olan gmail ile girişe tıklayın. Sizden izin isteyecektir. Kabul edin. Kabul ettiğiniz anda kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Ekranda 3 adet kitap göreceksiniz. Bunlar sitenin size atadığı örnek kitaplardır ve silinemez.

Şimdi ilk olarak sınıfımızı oluşturalım. Sol köşede my class yazan yere tıklayın. Burası sınıfınızın bilgilerinin olduğu yerdir ve sınıfa giriş kodunuz da burada mevcuttur. Öğrencilerinize kullanıcı isimlerini ve bu kodu vererek üye olmadan giriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Burada sağ köşesinde 3 noktaya tıklayıp class settings tıklarsanız sizin için hali hazırda oluşturulmuş sınıfın ismini değiştirebilirsiniz. Students tıklarsanız, öğrencilerinizin birbirinin kitaplarını görmesine, kamera veya mikrofonlarını kullanmalarına izin ayarlarını göreceksiniz. Dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Otomatik kaydedilecektir.

Üstte students sekmesine tıkladığınızda açılan sayfada hem öğretmen hem de öğrenci davet edeceğiniz sayfa gelecektir. Ancak ücretsiz versiyonda öğretmen daveti ücretlidir. O sebeple biz sadece öğrencilerimizi davet edebileceğiz. Şimdi öğrenci eklemek için mavi daireye tıklıyoruz ve açılan sayfada isim ve karşısına kullanıcı adı yazıyoruz, hemen altta daire içindeki artı işaretine basarak aynı anda daha fazla öğrenci bilgisi girebilirsiniz. Bundan sonrası ise üstte de yazdığımız gibi öğrenciler sayfaya girdiğinde öğrenci girişine tıklayarak kullanıcı adı ve sınıf kodu ile sizin sınıf sayfanıza giriş yapabileceklerdir.

Artık students sayfasında class list ve login cards butonları aktif olacaktır. Class list tıkladığınızda sınıfınıza kayıtlı tüm öğrencilerin kullanıcı adlarını liste halinde indirebilirsiniz. Login Cards tıklarsanız da öğrencilerinizin sınıfa giriş kartlarını indirip onlara yazıcıdan çıktı alıp dağıtabilirsiniz. Bu durumda kullanıcı adları neydi diye asla düşünmezsiniz.

Şimdi kitabımızı yazmak için books sekmesine tıklayalım. Burada üstte classbooks sınıfınıza gönderdiğiniz kitapları göreceğiniz yerdir. My books ise sınıfın görmeyeceği size ait kitaplardır. Alt sağda daire içerisinde artı işaretine basın ve ilk kitabınızın ana sayfası için üste açılan mavi daireye tıklayın. Sayfaya kitap kapağınız geldiğinde sağda Book language kısmından Türkçe seçmeyi unutmayın. Üstünde full page-multipage tıklarsanız sayfayı veya tüm sayfaları görebilirsiniz.

Şimdi titel yazan yere kitabımızın adını, Author yazan yere yazarın adını yazalım altta resme tıkladığımızda ise açılan menüden veya upload yazan yerden kendi resmimizi yükleyelim. Kapağı tamamladıktan sonra sayfanın sağ orta kısmında mavi renkli sayfa üstündeki artı işaretine tıklayarak yeni sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Kitabınız tamamlandığında öğrenciler yazdığınız kitabı anında sayfalarında okuyabileceklerdir. Üstte templates tıklarsanız öğrencilerinize yazdığınız kitabın bir kopyasını oluşturma izni vermiş olursunuz.

Sizde bulunan kitap yazma butonunun aynısı öğrencilerinizde de mevcuttur. Yani öğrencileriniz de dilerlerse kendi kitaplarını yazabilir ve siz sınıf ayarlarında birbirlerinin kitaplarını görmesine izin ver seçeneğini seçerseniz de sınıftaki tüm öğrenciler o kitapları okuyabilir. Tüm branşlar bazında kullanılabilecek olan bu araç sayesinde de öğrencilerinizin hayal güçleri ve yazma becerileri gelişecektir.

WEB SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »