“Introducing the 3R’s into our lives: Reduce, Reuse, Recycle” Projesi

25.05.2024
107
“Introducing the 3R’s into our lives: Reduce, Reuse, Recycle” Projesi

9 Türk ve 3 Yunan öğretmenin ortak çalışmalarını içeren projemiz etkinliklerini sürdürüyor. Projenin son etkinliklerine yaklaşılırken öğrenciler ve öğretmenler hem konudan hem de etkinliklerden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Projemiz; kuruluş amacı ve etkinliklerin öğrencilerde bırakmak istediği ana hedef olarak aşağıdaki ilkeler üzerine yazılmış ve hayata geçirilmektedir.

Doğal kaynaklarımızı korumak ve bilinçli kullanmak: Suyumuzu, toprağımızı, havamızı ve ormanlarımızı korumak için sürdürülebilir tarım, enerji ve atık yönetimi gibi çözümler geliştirmek. Sürdürülebilir yaşam tarzını benimsemek: Bireysel ve toplumsal farkındalıkla daha az tüketen, daha çok geri dönüştüren, doğayla uyumlu bir yaşam tarzını teşvik etmek. Geri dönüşüm oranının artırılması : Geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüm sistemine kazandırılmasına yönelik bilinçlendirme ve teşvik faaliyetleri yürütmek. Geri dönüşümün faydalarını yaygınlaştırmak : Geri dönüşümün çevreye, ekonomiye ve topluma katkılarını bilgi yoluyla anlatmak. Yeni ürünlerin geri dönüşümden elde edilerek kullanımını teşvik etmek : Atık malzemelerden yeni ürünler tasarlayarak geri dönüştürülmüş yeni ürünler yaratmak ve bu ürünlerin kullanımını artırmak için tanıtım ve sergiler düzenlemek gibi konuları içermektedir.

ETİKETLER: , ,
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »