“Introducing the 3R’s into our lives: Reduce, Reuse, Recycle”

09.06.2024
58
“Introducing the 3R’s into our lives: Reduce, Reuse, Recycle”

9 Türk ve 3 Yunan öğretmenin ortak çalışmalarını içeren projemiz etkinliklerini sürdürüyor. Projenin son etkinliklerine yaklaşılırken öğrenciler ve öğretmenler hem konudan hem de etkinliklerden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Projemiz; kuruluş amacı ve etkinliklerin öğrencilerde bırakmak istediği ana hedef olarak aşağıdaki ilkeler üzerine yazılmış ve hayata geçirilmektedir.

Doğal kaynaklarımızı korumak ve bilinçli kullanmak: Suyumuzu, toprağımızı, havamızı ve ormanlarımızı korumak için sürdürülebilir tarım, enerji ve atık yönetimi gibi çözümler geliştirmek. Sürdürülebilir yaşam tarzını benimsemek: Bireysel ve toplumsal farkındalıkla daha az tüketen, daha çok geri dönüştüren, doğayla uyumlu bir yaşam tarzını teşvik etmek. Geri dönüşüm oranının artırılması : Geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüm sistemine kazandırılmasına yönelik bilinçlendirme ve teşvik faaliyetleri yürütmek. Geri dönüşümün faydalarını yaygınlaştırmak : Geri dönüşümün çevreye, ekonomiye ve topluma katkılarını bilgi yoluyla anlatmak. Yeni ürünlerin geri dönüşümden elde edilerek kullanımını teşvik etmek : Atık malzemelerden yeni ürünler tasarlayarak geri dönüştürülmüş yeni ürünler yaratmak gibi konuları içermektedir.

 

YAZAR BİLGİSİ
es33
Sınıf Öğretmeni olarak Sakarya'da görev yapmaktayım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »