CLASSROOMSCREEN dijital yazı tahtanız

İçerisinde birçok özelliği birlikte barındıran sınıf içi aktivitelerinizi desteklemek için kullanabileceğiniz bir web 2 aracıdır.

23.08.2020
8.164
CLASSROOMSCREEN dijital yazı tahtanız

İçerisinde birçok özelliği birlikte barındıran sınıf içi aktivitelerinizi desteklemek için kullanabileceğiniz bir web 2 aracıdır. Kullanımı ise çok basittir. Öncelikle ücretsiz olarak 12 yardımcı araç bulunmaktadır. Tabii ki ücretli versiyonda bu çok daha fazladır, ancak ücretsiz versiyon da fazlası ile işimizi görmektedir. Sayfaya girdiğinizde Lanch Classroom tıkladığınız anda sayfaya giriyorsunuz. Sayfaya girdiğinizde sol üstte 3 çizgi butonuna tıklayın ve altta login tuşuna basarak üyelik gerçekleştirin.

Unutmayın üyelik yapmadan da kullanabilirsiniz, ancak sınıf listesi eklemek isterseniz de mutlaka giriş yapmanız lazım, yoksa her seferinde listeyi tekrar yazmanız gerekir. 

Şimdi tekrar sol üstteki 3 çizgi butonuna tıklayalım ve Personalize sekmesine basalım. Burada Language – Türkçe yapalım sonra alta inip Name Lists yazan yere sınıftaki öğrencilerimizin adlarını yazalım ( Her satıra bir öğrenci ) ve hemen üstünde New List yazan yere de sınıfın adını yazalım. Bunları yaptıktan sonra solda reopen screen dediğinizde classroomscreen sayfasına gideceksiniz tekrar.

Şimdi ekran Türkçe ve altta rastgele isim yazan yere tıkladığınızda sınıflarınızın kayıtlı olduğunu göreceksiniz. Choose tuşuna bastığınız anda da rastgele öğrenci ismi seçecektir. Sınıf içinde bir etkinlik sırasını eğlenceli ve heyecanlı hale dönüştürebilirsiniz. Eğer seçilen öğrencinin isminin silinmesini isterseniz de sekmenin sağ üstünde bulanan çark işaretine tıklayın ve remember chosen students sekmesini tıklayıp yeşil yapın. Bu durumda her seferinde seçilen öğrenci adı seçim esnasında silinecektir.

Sayfada açılan sekmeleri kapatmak için, sekmenin sol üst köşesindeki çarpıya basmak zorundasınız unutmayın.

Arkaplan yazan yerden arkaplan resmini değiştirebilirsiniz ve kendi resminizi de yükleyebilirsiniz. Ses seviyesi sınıf içerisindeki gürültüyü ölçmek için kullanılıyor. 5.inci seviyeye kadar ayar yapabiliyorsunuz. Solda zil butonunu aktif ederseniz gürültü seviyesi aşıldığı anda uyarı zili çalıyor. qr kod açtığınızda ve açılan sekmede üste hangi linki yazarsanız anında o linkin qr kodunu oluşturuyor. Çiz butonuna bastığınızda paint açılıyor. Büyütüp küçültebilir veya çarka tıklayıp arka planı kareli, çizgili veya müzik defteri şekline dönüştürebiliyorsunuz. Çalışma sembolleri ise gayet hoş. Ders esnasında ekranda sessizlik, fısıldama, yanındakine sor ve işbirliği yap gibi resimler açabiliyorsunuz. Trafik ışığını ise, dur, hazır ol ve başla komutları için kullanabilirsiniz. Son olarak kronometre, saat, takvim gibi butonları da mevcut.

Sınıf içinde olduğu gibi, online dersler esnasında bile rahatlıkla kullanılabilecek bir araç olan classroomscreen bu alanda örnek araçlardan biridir. Tüm dersler bazında kullanılabilir ve eğer kendinize sadece okulda açmak üzere bir gmail adresi oluşturup onunla üye olursanız o zaman her sınıfta rahatlıkla açar ve kullanabilirsiniz…

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »