Let’s Rebuild the World with Joining Hands”

12.04.2023
482
Let’s Rebuild the World with Joining Hands”

“Let’s Rebuild the World with Joining Hands”

( “Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim” )

“Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim’’ ( “Let’s Rebuild the World with Joining Hands” ) projesi tamamen gönüllülük ilkesine dayanılarak oluşturulmuş bir projedir. “Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim’’ projesi Türkiye’den Eyüp APAYDIN ve Ürdün’den Ruqaya KHAWALDH kuruculuğunda 8 Ülke ,29 Öğretmen ve 450 öğrencinin katılımıyla İşbirliğine dayalı olarak icra edilen uluslararası bir e-Twinning projesidir. Projemize katılan ülkeler ve Öğretmen sayısı; Türkiye’den 10 Öğretmen, Romanya’dan 7 Öğretmen, Ürdün ’den 4 Öğretmen, Gürcistan ’dan 2 Öğretmen, Tunus’tan 2 Öğretmen , Arnavutluk’tan 2 Öğretmen , İtalya’dan 1 Öğretmen, Azerbaycan’dan 1 Öğretmen .

”Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim’’ Projesi tamamen gönüllülük esasına dayanarak oluşturulmuş kendine özgü içeriğiyle özgün bir projedir. İklim değişikliği, boyutları ve uzun vadeli sonuçları itibarıyla insan hayatını riske atan en önemli küresel sorunlardan biridir.
Genel olarak bakıldığında iklim değişikliğinin neredeyse tümüyle küresel ısınma kaynaklı olduğu söylenebilir. Kısaca küresel ısınma; “Atmosfere salınan sera gazlarının artması nedeniyle dünyanın ortalama yüzey sıcaklığının artmasıdır.” şeklinde tanımlanabilir. Dünyaya oksijen sağlayan kaynaklar okyanuslar ve ormanlardır. Her ikisinin de insanlığın ve ekosistemin temel ihtiyacı olan oksijeni üretebilmesi için yabani hayat dengesinin korunması şarttır. Kısacası bir yanda dünyayı temizleyen kaynaklar tüketilirken, öbür yanda havayı kirleten gaz salınımı sürekli artmaktadır. Fabrikaların havaya saldığı karbon, su kaynaklarının kirletilmesi ve su döngüsüyle karbonun yeniden atmosfere karışması, fosil yakıtlar, tarım ilaçları, temizlik malzemeleri, hayvan çiftlikleri, kozmetik ürünler, cıva ve diğer kimyasallar, soğutucular ve plastik bileşenler gibi ürünlerin havaya, toprağa, nehirlere, okyanuslara ve göllere bırakılması, çevre sorunlarının temel sebebidir.
İklim değişikliğiyle mücadelede her ülkenin sorumluluğu oranında katkı vermesi ilkesi; yani dünyayı en fazla kirleten sanayileşmiş ülkelerin bu konuda en fazla katkıyı sağlamaları ve sorumluluk üstlenmeleri ilkesi önemlidir.
Çevrenin korunmasında bireyden devlete, toplumu oluşturan tüm kesimlere çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Bireysel anlamda herkes, yaşadığı çevrenin korunmasıyla ilgili kendi üzerine düşeni yapmakla kalmayıp, vatandaşı olduğu devletten çevrenin korunmasıyla ilgili yasalar çıkartmasını, üretim tesislerinin doğaya uygunluğunu denetlemesini ve temiz enerjiye yönelik yatırımları arttırmasını talep edip baskı oluşturabilir

Bu amaçlar doğrultusunda;
”Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim’’ Projesi ile;
– Iklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri bilen ve sorumluluk sahibi kişiler yetiştirmek,
– Çevreye karşı duyarlı olan ,Canlıların yaşama hakkına saygı duyan
– Çevresini koruyan ve tanıyan Bireyler yetiştirmek
– Çevrenin önemini ve nasıl korunacağını ifade etmek için teknolojiyi kullanmak,
– Öğrencilerin anlamlı çevresel girişimler tasarlama becerisi geliştirmek,
– Öğrencilerin çevreyi korumanın birey – devlet – dünya düzeyinde ortak bir sorumluluk olduğunun farkına varmasını sağlamak..

Projemizin sonunda Beklenen Sonuçlar;
”Birleşen Ellerle Dünyayı Yeniden İnşa Edelim’’ Projesi sonunda;
– Iklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri bilen ve sorumluluk sahibi olur,
– Çevreye karşı duyarlı olan ,Canlıların yaşama hakkına saygı duyan
– Çevresini korumayı bilir.
– Çevrenin önemini ve nasıl koruması gerektiğini ifade etmek için teknolojiyi kullanır.
– Öğrencilerin anlamlı çevresel girişimler tasarlama becerisi gelişir.
– Öğrencilerin çevreyi korumanın birey – devlet – dünya düzeyinde ortak bir sorumluluk olduğunun farkına varır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »