Pandeminin Özel Çocukları Etwinning Projesi

16.05.2021
899
Pandeminin Özel Çocukları Etwinning Projesi

Ankara ili Etimesgut ilçesi Çanakkale Şehitleri Ortaokulu’nda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Damla Gülce ACAR’ın proje kuruculuğunu yaptığı PANDEMİ’NİN ÖZEL ÇOCUKLARI eTwinning projesi 3 ay boyunca etkinliklerini sürdürecek.

PROJE HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER:

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi sebebi ile sosyal hayatımızda meydana gelen değişimler hepimizi derinden etkiledi. Özel gereksinimli bireyler ise zihinsel ve fiziksel dezavantajları sebebi ile bu süreçten herkesten daha çok etkilendi. Bu bağlamda özel gereksinimli bireylerin ruh ve beden sağlıklarını daha iyi koruyabilmelerini sağlamak için oluşturduğumuz projemizin genel amaçları; maske, mesafe, hijyen kurallarını öğreterek sağlıklarını korumalarını sağlamak, pademi süreci boyunca sokağa çıkma yasakları sebebi ile artan hareket kısıtlılıklarının oluşturduğu olumsuz etkileri minimum düzeye indirebilmek için düzenli ev içi spor etkinlikleri yapmalarını sağlamak, sağlıklı beslenme konusunda bilgi düzeylerini arttırmak ve boş zamanlarını uygun şekilde değerlendirme yöntemlerini öğretmektir.

HEDEFLER

Özel gereksinimli bireylere;

-Doğru maske kullanmanın öğretilmesi.

-Sosyal mesafe kuralının öğretilmesi.

-El hijyeni sağlama yollarının öğretilmesi.

-Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğinin öğretilmesi.

-Sağlığını korumanın öneminin öğretilmesi.

-Sağlığını korumak için sporun öneminin öğretilmesi,

-Ev içinde nasıl spor yapabileceklerinin öğretilmesi,

-Sağlıklı beslenmenin öneminin öğretilmesi,

-Boş zamanlarını uygun şekilde değerlendirmelerinin öğretilmesi

BEKLENEN SONUÇLAR

Pandemi süreci boyunca özel gereksinimli bireylerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak hastalıktan korunmaları, hareket düzeylerini arttırmak için düzenli spor yapmaları, sağlıklı beslenmeleri ve boş zamanlarını uygun şekilde değerlendirmeyi öğrenmeleri projemizin beklenen sonuçlarıdır.  Bu süreçte oluşturulacak TwinSpace, blog, sosyal medya hesapları vb. yaygınlaştırma araçları sayesinde diğer insanların projemizden ilham alarak özel gereksinimli bireylerle aynı konular üzerinde çalışarak birçok özel gereksinimli öğrencinin ve ailelerinin hayatlarında bir fark oluşturacaklarını öngörüyoruz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »