Forky ile işbirlikçi zihin haritaları oluşturun

Forky oldukça sade, basit ve ücretsiz işbirlikçi bir zihin haritası oluşturma aracıdır. 

Forky ile işbirlikçi zihin haritaları oluşturun

Forky oldukça sade, basit ve ücretsiz işbirlikçi bir zihin haritası oluşturma aracıdır.  Sayfaya girdiğinizde Create a Diagram tuşuna basın, açılan sayfada Login with google tıklayarak gmail adresinizle giriş yapın.

Sayfa açıldığında sağ üstte New Folder ile klasör oluşturabilir ve zihin haritalarınızı başlıklar altında toplayabilirsiniz. Hemen yanında New Diagram tıkladığınızda da yeni zihin haritanızı oluşturabilirsiniz. Ana sayfa üzerinde de diagramları sürükle bırak yöntemi ile klasörler içerisine yerleştirebilirsiniz.

Sayfa açıldığında sol üst köşede diagram yazan yere tıklarsanız screenshot yazan yerden sayfayı resim olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz, Rename tıklarsanız zihin haritasının adını değiştirebilirsiniz, delete tuşuna basarsanız da sayfayı tamamen silersiniz.

Alt orta kısımda renk dairesinden bir renk seçip solundaki çizgi veya kareli çizgiyi seçip boş bir alana iki kere tıklayarak başlıklarınızı yazabilirsiniz. Başlığınızı yazdıktan sonra kutu seçili iken tab tuşuna (caps lock tuşunun üstündeki altlı üstlü ok tuşu) basarsanız anında o kutuya bağlı bir kutu daha oluşur. Eğer kutuyu büyütmek isterseniz de kutuyu seçip Ctrl tuşuna basılı tutarak farenin orta tekerleğini çevirmeniz gerekmektedir. Eğer kutuları silmek isterseniz de bir kutuya tıklayın ve iki kez üst üste delete tuşuna basın.

Eğer önceden oluşturduğunuz ve birbirine bağlı olmayan iki kutuyu veya başlığı birbirine bağlamak isterseniz de renk dairesinin sağ tarafından bir çizgi veya ok seçtikten sonra bağlayacağınız kutulardan birine tıklayın, sonrasında ise shift (Ctrl tuşunun üstünde büyük yazmak için olan tuş) tuşuna basılı tutarak ve farenin sol tuşuna basılı tutarak, seçili kutunun köşesinden diğer kutuya sürüklemeniz gerekmektedir. 

İşbirliği yapmak isterseniz bu durumda sağ üstte colloborators yazan yere tıklayın ve açılan pencerede en altta friend@example.com yazan yere ortağınızın mail adresini yazın ve Add colloborator tuşuna basın. Ortağınız maili aldığında ona gelen linke tıklayarak sayfa üzerinde çalışmaya başlayabilir. İşiniz bittiğinde daha önce de yazdığım gibi solda diagram yazan yere tıklayıp screenshot sekmesine tıklayarak çalışmanızın sayfasını alabilirsiniz. Sayfanın embed kodu bulunmamaktadır. Ancak kendiniz de harici embed kodu oluşturup sayfalarınıza ekleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayın… 

 

FORKY.İO WEB SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »