Running Reality ile Tarihi haritalara ay-gün-yıl girerek bakın

Running Reality ile tarihte hangi yılda veya günde, hangi ülkeler hüküm sürmüş rahatlıkla görebiliyorsunuz.

03.12.2021
3.668
Running Reality ile Tarihi haritalara ay-gün-yıl girerek bakın

Running Reality ile tarihte hangi yılda veya günde, hangi ülkeler hüküm sürmüş rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ancak harita ve ülkeler sadece ingilizce yazmaktadır. MÖ’den günümüze kadar dünya üzerinde hüküm sürmüş olan kavimlerden veya topluluklardan, ülkelere kadar hepsini görebilmektesiniz.

Bunun için yapmanız gereken üstte sarı renkte yazılı olan tarihe tıklayıp, açılan menüde yıl -gün-ay yerine herhangi bir tarih girip altta set tuşuna basmanız veya üst sağda bulunan çizelge üzerindeki sarı butonu farenin sol tuşu ile tutarak sürüklemek. Girmiş olduğunuz tarihin hemen sağında ve solunda ise gün-ay-yıl-10-yıl ve 100 yıl ilerisine veya gerisine tek tıkla gidilebilmektedir.

Haritayı büyütüp küçültme ise farenin orta tekerleği ile veya sağ köşede bulunan artı-eksi tuşlarına basarak yapılmaktadır. Aslında öğretmenler için de ders planları bulunmaktadır, ancak bunlar ingilizcedir. Tabii ki sayfayı Türkçeleştirip faydalanabilirsiniz, ancak harita üzerindeki ülke isimleri resim formatında olduğu için maalesef Türkçeleştirilememektedir. Ancak ders esnasında dönem haritalarına tarih girerek bakmak, öğrencilerin ilgisini fazlası ile çekecektir.

WEB SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »