OVERLYAPP İLE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Overlyapp bir arttırılmış gerçeklik aracıdır ve artık kaldırılmış olan hp reveal, yani aurasma aracının bir alternatifidir.

30.10.2022
2.930
OVERLYAPP İLE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Overlyapp bir arttırılmış gerçeklik aracıdır ve artık kaldırılmış olan hp reveal, yani aurasma aracının bir alternatifidir. Overlyapp ile ücretsiz olarak 2 adet arttırılmış gerçeklik materyali hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız materyalleri ise cep telefonunuza yüklediğiniz uygulaması üzerinden ücretsiz olarak 100 tarama gerçekleştirilebilirsiniz.

Overlyapp ile herhangi bir resmin üzerine örneğin bir video, bir resim, bir sanal tur bindirerek telefonunuzu resme tuttuğunuzda onu oynatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Hazırlanması oldukça basit olan bu araç ile sınıfınızda veya projelerinizde telefon veya tabletle sanal olarak izlenebilen materyaller yapabilirsiniz.

Öncelikle anasayfaya girdiğinizde üye olmanız gerekmektedir. O sebeple üst sağ köşede bulunan login tuşuna basın. Her zamanki gibi gmail ile giriş yapacağız. Açılan sayfayı az alta kaydırın ve altta Sign in with Google yazan yere tıklayın. Mail adresinizi seçin ve ileriyi tıklayın. Giriş yaptıktan sonra size sorulan soruları tıklayarak ilerleyin. İlk soru hangi amaçla kullanacağınız olacak. Ben okul olarak işaretliyorum. İkinci soru nasıl içerikler oluşturmak istiyorsunuz. Ben burada öğrenme işaretliyorum. Siz tabii dilediğinizi işaretleyebilirsiniz. Son olarak da Confirm butonuna basarak anasayfaya ulaşıyorsunuz. Açılan sayfada ortaya gelen seçenekten üsttekini işaretleyebilir ve çalışmanıza başlayabilirsiniz.

Öncelikle çalışmanızın adını yazmanız gerekmektedir. Project Name yazan yere projenizin adını yazın. Heman altındaki kısımda choose image yazan yere tıklayıp bilgisayarınızdan resminizi seçin. Bu resim telefonu üzerine tuttuğunuzda arttırılmış gerçekliğin görünmesini istediğiniz resim olmalı. Resim ise siz hangi resmi isterseniz o olacak. Resmin yüklenmesini bekleyin ve son olarak altta create project yazan yere tıklayın.

Artık yüklediğiniz resim ekranın sağ tarafında olacaktır. Biz video yükleme üzerinden anlatacağız. Şimdi sol tarafta add element atında Video yazan yere tıklayın ve açılan menüde Add Video tıklayın. Seçtiğiniz resmin üzerinde hangi videonun oynamasını istiyorsanız o videoyu bilgisayarınızdan yükleyin. Tavsiyem boyutu çok yüksek videolar yüklemeyin, hem yüklenirken, hem de açılırken çok zorlanacaktır. Mümkünse videoyu yüklemeden önce sitemizde de kullanımından bahsettiğimiz formatfactory isimli program vasıtası ile videolarınızın boyutunu küçültmeniz çok iyi olacaktır.

Videonuz yüklendiğinde sağdaki resmin üst köşesinde görünecektir. Üzerine bir kez tıkladığınızda köşelerinden sürükleyerek büyütebilirsiniz (ben genelde bunu yaparım) veya sayfanın sol tarafında full screen işaretleyerek ayarlamanızı yapabilirsiniz. Son olarak da üst sağda publish butonuna basmanız gerekmektedir.

Artık cep telefonunuza overlyapp uygulamasını yüklediyseniz sadece açıp, telefonu ilk resme tutmanız yeterlidir. İlk seferinde kısa bir süre içerisinde yükleme olacak ve her o resmin üzerine geldiğinizde videonuz oynamaya başlayacaktır.

Her ders için rahatlıkla materyaller hazırlayabilir ve öğrencilerinizin öğrenmesini daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

WEB SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

GOOGLE PLAY ÜZERİNDE UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

APPSTORE ÜZERİNDEN UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »