TRAVEL BOAST ile animasyonlu haritalar hazırlayın

Eğlenceli veya eğitsel animasyonlu haritalar oluşturabileceğiniz bir web 2 uygulaması…

TRAVEL BOAST ile animasyonlu haritalar hazırlayın

Travel Boast isimli uygulama Pictra Map benzeri animasyonlu haritalar oluşturabileceğiniz bir uygulamadır. Öncelikle sayfada az alta inin ve android veya İOS seçeneklerinden size uygun olana tıklayarak telefonunuza kurun.

Uygulamayı kurduktan sonra Start Point yazan yere tıklayın ve başlangıç noktanızı yazın. (Örneğin Mersin) Şimdi mersin üzerinde bir araba resmi göreceksiniz. Bu resme parmağınızla basılı tutun ve model sayfasına geleceksiniz. Burada premium transport yazan yerin üstündekiler ücretsizdir. Buradaki tren, araba, vs birine tıklayıp seçin. Effect kısmına tıklayın aracınız giderken görünecek efekti seçin. Burada ücretsiz versiyonda tek efekt hediye paketidir, diğerleri ücretlidir. Son olarak Annotation kısmına basın. Burada çıktığınız yolda hangi yazı görünmesini istiyorsanız onu yazın ve altta dilerseniz bir resim yükleyin.

Sonrasında destination yazan yere tıklayın ve varacağınız yeri yazın (Örneğin: Ankara). Yine varşa noktası üzerindeki ikona basılı tutarak üstteki işlemlerin aynısını tekrarlayın. Eğer başka noktalar da olmasını isterseniz yine üstte destination yazan yere tıklayıp yeni yerler yazabilir (Örneğin: İstanbul) ve yeni araçlar ekleyebilirsiniz. Kısaca mersinden araba ile ankaraya, ankaradan istanbula uçak ile gidiş ayarlayabilirsiniz.

Son olarak da alttaki play tuşuna basın, kısa bir reklam izledikten sonra üstte çarpı işaretine basın ve açılan menüde video süresini, resimde görünen aracın boyutunu ayarlayabilirsiniz. En üst sağda harita üzerindeki mavi ikona tıklayarak harita görünümünü değiştirebilirsiniz, ancak bu özellik de ücretlidir, yani ücretsiz versiyonda tek harita hakkımız bulunmaktadır. Şimdi en altta save video to camera roll yazan yere tıklayın ve açılan menüde I’ll watch it yazan yere tıklayın. Yine reklam çıkacaktır. İzledikten sonra çarpıya basıp çıkın size videoyu ücretsiz kaydetme ödülü verecektir ve videonuz oluşturulmaya başlayacak ve telefonunuza video olacak kaydedilecektir. Artık dilediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

Özellikle harita gerekli olan derslerde bu tarz videolar hazırlanarak öğrenme daha eğlenceli hale getirilebilir. Mesela şehirlerin önemli üretim malzemelerini öğretmek istiyorsunuz. Yazısını yazarak ve resmini yükleyerek eğlenceli bir öğretim videosu hazırlanabilir.

WEB SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »