eTwinning Projesi RenewED Başladı

01.02.2024
275
eTwinning Projesi RenewED Başladı

RenewED: Learning the Art of Recycling- Geri Dönüşüm Sanatını Öğrenme Projesi

Proje kurucu ortağı olan Bursa Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek çevre konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor. Öğrencilere atık malzemeleri sanat eserlerine dönüştürme fırsatı sunarak, sürdürülebilirliği ve geri dönüşüm kültürünü benimsetmeyi hedefliyor. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinden 10 öğretmenle birlikte, Slovakya, İtalya, Polonya, Hırvatistan ve Yunanistan’dan ortaklarla işbirliği sağlanacak. Öğrencilerin dil gelişimleri ile kültürel ve sosyal becerileri de desteklenerek iyi oluş hallerine katkı sağlanacak.

Proje, çocuklara geri dönüşümü sanat etkinlikleri ile sevdirmeyi amaçlıyor. 7-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak tasarlanan proje, geri dönüşümün önemini vurgulayarak çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedefliyor.

Proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında geri dönüşüm atölyeleri, sergiler, ve çeşitli sanatsal etkinlikler bulunuyor. Projenin sonunda elde edilen eserler, bir sergi ile paylaşılacak ve geri dönüşüm konusundaki bilinci artırmaya yönelik bir katkı sağlayacak.

ReneED projesi, çocukların sadece çevreye duyarlı bireyler olmalarını değil, aynı zamanda sanatı da sevmelerini hedefleyerek, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bu anlamlı proje, çocuklar arasında çevre bilinci oluşturarak gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya yaratmada önemli bir rol oynayacak.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »