BİR ETWİNNİNG MASALI

25.05.2024
94
BİR ETWİNNİNG MASALI

 

Kuruculuğunu Mersin/Tarsus Bahşiş Ortaokulundan Türkçe öğretmeni Sevinç TOR ÇAKIR’ın yaptığı, Azebaycan’dan Sabina İSAYEVA’nın kurucu ortağı olduğu “Bir eTwinning Masalı” adlı eTwining projesi etkinlikleri, içeriği ve amaçlarıyla beğeni topluyor. Bengül BİROĞLU ŞAHBAZ, Hayriye ASLAN, Özge ÇELİK, Aida QULİYEVA, Nihan ŞENOL, Seçil SEVEN Ve Çiğdem PALA adlı öğretmenlerin de ortağı olduğu projede 2 ülkeden 9 öğretmen ve yaklaşık 45 öğrenci görev alıyor.

Anadolu ve Azerbaycan masallarından örneklerin incelendiği projede masal dünyası aracılığla bir araya gelerek kültürel ögeleri, değerler eğitimini ve işbirliği içinde çalışma amaçlanmaktadır. Aylık olarak belirlenen masalları analiz ederek ve çeşitli web2 araçlarını kullanarak masalların ve teknolojinin bir araya getirildiği ve bu süreçte öğrencilere kazandırılması planlanan işbirliği içinde çalışma, kültürel değerler gibi konuların vurguladığı etkinlikler düzenlenmekte. Ayrıca çocuklar farklı kültürlerdeki akranları ile iletişim kurup, farklı kültürleri tanıma fırsatı da bulmaktadır. Projede hem ulusal hem de uluslararası alanda farklı kültürlerden öğretmen ve öğrencilerin yer alması, projeyi ortak yürütmeleri, görev dağılımı ve işbirliği yapmaları, projedeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri birlikte çalışma ve üretme prensipleri açısından tüm ortaklara katkı sağlamaktadır.

Şubat 2023’te başlayan Mayıs 2024 ‘te bitmesi planlanan projenin öğrencilerin masallara olan ilgisini arttırması, işbirlikçi davranışı pekiştirmesi, kendilerine olan güveni arttırması,masalın hem ulusal hem de evrensel yönüne vurgu yapması ve çeşitli web2 araçlarını kullanmayı öğrenmeleri bakımından da beğeni topladığını söyleyebiliriz.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »