SUMOAPP ile resim, müzik, 3d modelleme, resim düzenleme, video oluşturma

Tek sitede 6 farklı araç bir arada. Özellikle video ve müzik yapma uygulamalarını mutlaka incelemelisiniz…

SUMOAPP ile resim, müzik, 3d modelleme, resim düzenleme, video oluşturma

Sumo markası ilk olarak paint aracı ile karşımıza çıkmıştı, ancak şu an içerisinde 6 farklı aracı barındıran bir web 2 aracı olarak kendini yenilemiş durumda.

  1. Sumopaint – resim çizim aracı,
  2. sumotunes – kendi müziğini yapma aracı
  3. sumo3d – 3d modelleme yapma aracı
  4. sumocode – kod yazma aracı
  5. sumophoto – resim düzenleme aracı
  6. sumovideo – video oluşturma aracı

Tüm bu araçlara baktığımızda aslında ihtiyaç duyulan birçok aracı içerisinde barındırdığı görülmektedir. Öncelikle sayfanın üst sağ tarafında dili Türkçe yapın. Daha sonra uygulamalar sekmesine gidin, hangi aracı istiyorsanız tıklayın ve açılan sayfada açık yazan butona tıklayınız.

Özellikle sumotunes aracı gerçekten çok iyi. Sayfaya girdiğinizde sarı renkli ekli bir müzik göreceksiniz üstündeki kalem işaretine tıkladığınızda ister o müzik türünü değiştirin, isterseniz de editor yazan yere tıklayıp, kareler içerisine tıklayarak zil seslerini kendiniz de ekleyerek müziği şekillendirebilirsiniz. Ayrıca üst taraftaki menüde araç ekle kısmından başka araçlar da ekleyerek şarkınızı daha da dolu hale getirebilirsiniz. İşiniz bittiğinde sağ köşede bulunan ok resmine tıklayarak alta alabilir, şarkı bölümü ekle yazan yerden yine kalem resmine tıklayarak ister aynı ister farklı melodiler ekleyip kendi şarkınızı şekillendirebilirsiniz. İşiniz tamamen bittiğinde ise dosya kısmından mp3 olarak kaydet diyerek şarkıyı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Sumophoto uygulamasında sağda sdjust kısmından resme gölge, keskinleştirme, bulanıklaştırma gibi efektler uygulayabilir, ya da filter kısmından hazır filtreler de yapabilirsiniz. File kısmında save to my computer diyerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Sumovideo açtığınızda dosya menüsünden açık projesine tıklayıp kendi videonuzu ekleyebilirsiniz. Altta artı-eksi kısmı ise katman oluşturma ve çıkarmadır. Üstte ekle video,resim,müzik veya yazı ekleyebilirsiniz. Her eklediğinizi başka bir katmana ekleyerek çalışmalısınız yoksa eklediğiniz özellikler birbirinin üstüne binerek diğerini kesebilir. Bunun için yapmanız gereken alt solda layer 1-layer 2 yazan yerden hangisine ekleme yapmak istiyorsanız onu seçip sonra eklemeniz gerekmektedir. Yazı eklediğinizde ise ekranda belirmektedir ve yazınızı onun içine yazmalısınız. Alta eklediğiniz uzun çubuk şeklindeki video veya yazı vs üzerine tıkladığınızda ince kenarları kalın sarı şeklini alır. Fare ile oraya gelince sol tuşu basılı sağa sola çekerek ekranda durma sürelerini ayarlayabilirsiniz.

Diğer uygulamalar sumopaint, sumo3d ve sumocode ise diğer bilindik uygulamaların benzeridir.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »