MOLVIEW ile molekülleri kendiniz çizin

Derslerinizde kullanmak üzere molekülerin yapısını çizmek istiyorsanız işte bu araç tam size göre.

MOLVIEW ile molekülleri kendiniz çizin

Derslerinizde kullanmak üzere molekülerin yapısını çizmek istiyorsanız işte bu araç tam size göre. Molekülleri kolaylıkla 2 boyutlu çiziyorsunuz o anında 3 boyutlu resmini de yanında veriyor. Sol menüde molekülleri çizmek için gereken tüm şekiller mevcut. Tam ortada ise elementlerin harfleri yer almaktadır. Buraya tıklayarak kopyala yapıp soldaki yere tıkladığınızda yapışır.

En altında 3 noktaya tıklarsanız da tüm periyodik tabloyu görebilirsiniz. Periyodik tabloda size lazım olan elemente tıkladığınızda kopyalanır ve ekranda molekül resmi çizdiğiniz yere tıklarsanız da anında yapışır.

Çizdiğiniz element tablosunda boşluklara ve köşelere elementlerin isimlerini yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda çizdiklerinizi de resim olarak indirebilirsiniz veya embed yaparak sitenize gömebilirsiniz.

Molekül veya protein yapınızı tamamladınız o zaman tools sekmesine tıklayın ve structural formula yazan yere tıklarsanız resmi 2 boyutlu çizim olarak, 3d model image tıklarsanız da 3 boyutlu model olarak resminizi indirebilirsiniz. Aynı zamanda da 3d model olarak da indireilirsiniz.

Bir molekül çizim yaptınız ama ne olduğunu bilmiyorsunuz o zaman yine tools altında Information card tıklayın size bilgi verecektir ve eğer öyle bir molekül veya protein varsa da size detaylı bilgi de aktaracaktır. Ancak bilgiler ingilizcedir.

Yine tools altında similarity tıklarsanız benzer molekülleri de size göstermektedir.

Derslerinizde ve ödev kağıtlarınızı hazırlarken kolaylıkla kullanabileceğiniz ve öğrencilerinizin de çizerek öğrenebilecekleri mükemmel bir araç.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »