CANVAS İLE RESİMLER ÇİZİN

Canvas çok basit ve ücretsiz bir resim çizim aracıdır.

CANVAS İLE RESİMLER ÇİZİN

Canvas çok basit ve ücretsiz bir resim çizim aracıdır. Eğer bir google hesabınız varsa direk giriş yapmış sayılırsınız. Sayfaya girdiğiniz anda bir kalem, bir dolmakalem, bir boya kalemi ve silgi sol menüde görünecektir. Maalesef işbirlikçi bir araç değildir. Bu simgelerin en üstünde renk seçimi yapabilir hemen altındaki butondan da kalem ucu boyutunu seçebilirsiniz.

Bilinmesi gereken en önemli özelliği her katmana ayrı resim çizebilirsiniz. Bunun için ekranın sağ üst köşesinde bulunan kare şekline tıklamak ve katmanlar yazan yerin yanındaki + artı işaretine tıklamaktır. Yeni bir katman oluşacaktır. Burada hangi katmanı seçerseniz o katmana çizim yapabilmektesiniz ve silmek istediğinizde de seçili olmayan katmandaki resimlerin silinmemesidir. Dilediğiniz kadar katman oluşturup en sonunda tek resim olarak çıktı alabilirsiniz.

Katmanların altında ise sayfanın arka plan rengini değiştireceğiniz yer bulunmaktadır. Göz simgesinin yanındaki kareye tıkladığınız zaman açılan paletten bir renk seçerek, resminizin arka plan rengini ayarlayabilirsiniz.

Ekranın sağ üst köşesindeki 3 nokta yere tıkladığınızda ise yaptığınız resmi indirebileceğiniz Resim olarak kaydet seçeneği görünecektir.

Eğer sol üst köşede ev butonuna tıklarsanız da ana ekrana gidersiniz. yaptığınız resimler burada olacaktır. Eğer silmek isterseniz de resmin üzerindeki 3 noktaya tıklayıp sil tuşuna basmanız gerekmektedir.

Eğer bir resmin üzerine çizim yapmak isterseniz de ana sayfada resimden yeni çizim sekmesine tıklayın ve bilgisayarınızdan bir resim seçin. Bu durumda resim çizdiğiniz sayfanın arka planı seçtiğiniz bu resim olacaktır.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR
  1. Selin Celine Kurtuluş dedi ki:

    Its great for people who arent into drawing. Its easy to use but theres so much lacking. Like some brushes. If youre interested in drawing i reccomend you ibis paint x for mobiles and paint tool sai for PC. But if you dont draw and just looking for something to scribble on, its great.

Translate »