JOURNEY TO SCIENCE (BİLİME YOLCULUK)

06.06.2021
813
JOURNEY TO SCIENCE (BİLİME YOLCULUK)

Adana’da Nurettin Topçu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile eğitim-öğretim alanında bilim ve araştırmaya dayalı örnek çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Nurettin Topçu İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Selcen SAĞAR’ın yürütücülüğünü yaptığı “Bilime Yolculuk – Journey to Science” etwinning  projesi ile öğrenciler yeni ufuklara yelken açıyor.

Her yıl etwinning projeleriyle milyonlarca öğrenci Avrupa’daki okullarla işbirliği içerisinde ortak projeler yapıyorlar. Bu projelerle bilişim teknolojilerinin daha yaygın kullanımını teşvik etmek ve farklı ülkede farklı kültürlerle yetişen öğrencilerin işbirlikçi çalışmalar yapması hedefleniyor.

Adana Nurettin Topçu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Journey to Science-Bilime Yolculuk” etwinning projesinde bilim yolculuklarını Adana, Bursa, Mersin, Sakarya ve  Şanlıurfa illeri ile Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Romanya gibi 4 farklı ülkeden toplam 17 ortak ve 96 öğrenci ile sürdürüyor. 2020 yılı Kasım ayında başlayan projenin önümüzdeki haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında her ay farklı bir bilim insanının hayatını ve çalışmalarını araştıran öğrenciler, elde ettikleri bilgileri çeşitli web 2.0 araçları kullanarak ürünlere dönüştürdü.

Proje boyunca Albert Einstein, Marie Curie, Pisagor, Aziz Sancar ve Galileo Galilei gibi bilim dünyasında çok önemli yeri olan biliminsanları araştırılıp tanınacak.

Her ay, seçilen biliminsanıyla ilgili poster tasarlama, tasarlanan posterleri diğer ortaklarla birlikte seslendirme, kitap ayracı tasarlama, çizgi roman yapma, biliminsanlarının icatlarını modelleme… gibi ürünler geliştirdi.

Astrobilgi Çocuk Akademisi Akademisyenleri Proje Öğrencilerine Sanal Konferans Verdi

Proje kapsamında öğrenciler “Astro Bilgi Çocuk Akademisi”nin birbirinden değerli akademisyenleriyle bir araya geldi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında AstroBilgi Çocuk Akademisi ile gerçekleştirilen canlı konferansta öğrencilere Türkçe-İngilizce sunumlar , soru-cevap etkinliği , teleskopla online Ay gözlemi yapıldı. Ayrıca Ay‘da köy kurma projesi tanıtılarak öğrencilere projenin simulasyonu yaptırıldı.

Proje ile öğrencilerin yabancı dil, bilimsel düşünme, araştırma, teknoloji kullanımı, işbirlikçi çalışma gibi 21. yy becerileri ile sorumluluk duygusu, akranlarıyla iletişim kurma ve özgüvenlerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.

ETİKETLER: , , ,
YAZAR BİLGİSİ
Fen Bilgisi Öğretmeni, etwinner, web 2.0 araçları meraklısı, kendini geliştirmeyi, araştırmayı seven biri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »