AVATURN ile kendi resminizi çekerek 3D Avatarını oluşturun.

Kendi hareketli 3D avatarınızı kendi resminizi çekerek oluşturun. Dilerseniz 3D Film veya oyun yapın, dilerseniz 3D yazıcıdan çıkarın…

AVATURN ile kendi resminizi çekerek 3D Avatarını oluşturun.

Avaturn kullanımı oldukça basit bir 3D avatar yapma aracıdır. En büyük özelliği ise kendi hareketli avatarınızı sadece resminizi yükleyerek yapabilmenizdir. Kesinlikle çok iyi bir 3D avatar aracı olduğunuz söylemek mümkün. Hatta kendi avatarınızı .glb uzantılı bir dosya olarak indirip Unity veya 3D max gibi programlar vasıtası ile bir oyun karakteri veya film karakteri yapmanız mümkündür. Veya 3D yazıcı vasıtası ile kendi biblonuzu yapmanız mümkündür. Ancak yapmış olduğunuz avatarı indirmek için discord üyeliğinizin olması gerektiğini ve .glb uzantılı bir dosya olarak indirebileceğinizi bilmenizde fayda vardır. Tüm aşamaları tek tek yazmaya çalışacağız.

Öncelikle anasayfaya girdiğinizde sağ üstte create avatar butonuna tıklayın ve gmail ile üyeliğinizi gerçekleştirin. Girdiğiniz anda sizden ekrandaki qr kodu telefonunuzla okutmanızı istiyor. Telefonunuzla giriş yaptığınızda açılan sayfada skip tuşuna basıp ilerleyin ve select body type yazan yerin altında cinsiyetinizi seçin. Male-erkek, Female-kadın. İleri butonuna basın. Kamera izni isteyecektir mutlaka verin ve ekranın sağ üstünde örneği görülen resim gibi kendi resminizi çekin. Sizden 3 adet resim isteyecek ön yüz, sağ yan yüz ve sol yan yüz. Resimleri çektikten sonra upload tuşuna basın. Yükleme bittiğinde artık bilgisayarınızda avatar oluşması için otomatik işlem başlayacaktır.

Burdan sonra artık, vücut tipiniz, saç şekliniz, kıyafetiniz, ayakkabınızı tek tek soldaki sekmelerden seçip avatarınızı tamamlamanız gerekmektedir. Karakterinizin üstüne farenizin sol tuşu ile basılı tutarak sağa sola dönderebilirsiniz. Son olarak en sonda daire içindeki adam sekmesine tıklarsanız burada da avatarınıza farklı hareketler verebilirsiniz.

Yaptığınız avatarı .glb olarak indirebileceğinizi söylemiştik. Ancak bunu video veya resim olarak almak isterseniz de ekran yakalama programları vasıtası ile yapabilirsiniz. Biz .glb nasıl indirilir bunu anlatacağız şimdi. Öncelikle avatarınız tamamlandığında sağ altta export tuşuna basın. Sizden discord a üye olmanızı istemektedir. Join Us tuşuna basarak discord sayfasına gidin. Eğer bir üyeliğiniz varsa önce üye girişi yapmanızı tavsiye ederim, yoksa bir kullanıcı adı yazın devam et tuşuna basın. Güvenlik için kutuyu tıklayın ve istediği resimleri tıklayın, doğum tarihinizi girin ve bitti basın. Şimdi mail adresinize gidin ve gelen linke tıklayın. Artık discord üyeliğiniz tamamlanmış demektir. Tekrar gerekirse avaturn e dönün ve join us tıklayıp sayfaya girin. Mesaj yazabilmek için telefonunuzu doğrulamanızı isteyecek. Telefonunuzu doğrulayın. Tüm işlemler bittikten sonra discord üzerinde sol menüde altta IBot bulup tıklayın. Mesaj yazma yerine / basın ve açılan sekmede /avaturn tıklayın ve enter basın. Sonra botun size yazdığı mesajda Export GLB tıklayın bu kadar. Artık Avaturn sitesine yaptığınız her avatarı .glb uzantısı ile indirebilirsiniz.

WEB SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »