WEB 2’LERE FISILDAYAN ADAM

18.08.2020
5.054
BİRCAN KELEŞ
eTwinning Mersin İl Koordinatörü - eTwinning İçerik Geliştirme Eğitmeni

WEB 2’LERE FISILDAYAN ADAM

Yeni bir arayüzle, yeni içeriklerle Web 2 araçları sitesi tekrar yayında. Hepimize hoşgeldi, iyi geldi. Kısa bir yenilenme arası vermişti ama bizlere bayağı uzun bir zaman gibi geldi. Yıllardır faydalandığımız, kaynak olarak kullandığımız, yeni başlayanlara veya yeni bir Web 2.0 aracını merak edenlere bu siteyi önerdik hep. Çünkü gönüllülükle hazırlandığını, ticari maksat güdülmeden, gönülden , gönüllere ulaşması için uğraşıldığını biliyoruz.

Aslında çok gizli bir maksadı var Kenan Hoca’nın.  Çok da önemli bir maksat.

Kenan Çete bizlere bilgiyi paylaşmanın güzelliğini göstermek istiyor. Karşılıksızca, hesapsızca, koşulsuzca… “Öğrendiğim yeni bir bilgi var, bakın, siz de öğrenin, hep birlikte öğrenmiş olalım, uygulayalım, öğrencilerimize de  faydası olsun” diyor aslında. 3-5 bilgi sahibi olunca nasıl pazarlarım, nasıl popüler olurum, nasıl takipçi kasarım diyenlere inat; beklentisiz, yaptığı işin, bu amaca hizmet etmesinin getirdiği hazla çalışıyor gece-gündüz.

Bilmeyen anlamaz, ya da “olur mu öyle şey?” diyebilir. Ben yıllardır görüyorum ve yakinen şahit oluyorum. O yüzden samimiyetle ve gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Çünkü hepimiz eTwinning ailesinin bu amacına uygun çalışan öğretmenleriyiz. Bunun dışındaki hiçbir amaç bizleri mutlu etmez ve doğru gelmez. Meslektaşınla bilgini, öğrendiğini paylaşmanın, onun öğrendiklerini öğrencilerine taşımasının, başka öğretmenlere ilham olup onların da sınıflarında öğrencileriyle birlikte, bu araçları kullanmalarının verdiği duygu çok farklıdır. Bunun için nefsinizden, hırslarınızdan, “ben ben” demekten vazgeçmek gerekir ki kolay iş değildir.

Ne mutlu bunu başarabilene… Ne mutlu diğer öğretmenlere ilham olabilen ustalara…

Ben de dahil birçok öğretmenin ustası Kenan Hoca’ya, nam-ı diğer “Web 2.0’lara Fısıldayan Adam’a selam olsun.

Yüreği hiç yorulmasın ki, bu emeği nice öğretmene, öğrenciye ilham olsun.

Bir selam da bu ustalardan ilham alıp öğrendiğini başkalarıyla paylaşanlara gelsin… Doğru yerdesiniz.

YORUMLAR
  1. Nilüfer Güreşçi dedi ki:

    Görüs ve düşüncelerinize tamamen ve gönülden katılıyorum Bircan Hocam. eTwinning proje çalışmalarımızda başvurduğumuz ilk adres Kenan Çete hocamın web2 Araçları sitesidir. Katıldığımız webinarlarda kendisini tanıma fırsatı bulduk. Hiç bir kişisel çıkar gözetmeksizin paylaşımcı kişiliği yanısıra sorduğumuz sorulara mutlaka dönüş yaparak öğrenmemize büyük katkı sağlayan değerli bir öğretmendir. Biz onu güler yüzü ile sevdik.

  2. Fatma İpek Berekat dedi ki:

    4 yıl önce eTwinning’e bir arkadaşımın ısrarı ile girdigimde ilk ogrendigim isimdi Kenan Hoca.Arkadasa padlet ne diyorum hemen youtubeden bir Kenan Cete anlatim linki geliyor,şu ne Kenan Cete,bu ne Kenan Çete…başta etwinning bir şirket Kenan Çete’de sahibi heralde diye düşündüm🤦‍♀️😂Sonra sorularımdan bıkam arkadaşım bir aksam zınk diye Kenan Hoca’nın numarasıni yolladi ara sor en guzel o anlatir dedi.Aramaya cekindim yine onun videolarını bulup ogrendim.Simdi eTwinninge her yeni giren arkadasima ben de Kenan Cete linkleri atiyorum 😂😂Yolu Kenan Cete’den gecmeyen de twinner olamaz bence😉

  3. Ayşe Ozan Kara dedi ki:

    Bircan hocam, yazınızın her kelimesine katılıyorum 😀etwinning sayesinde tanıdığım tüm ilham veren öğretmenlerim iyiki varsınız…

  4. Ayşe Ozan Kara dedi ki:

    Bircan hocam, yazınızın her kelimesine katılıyorum 😀Kenan hocam ‘a en yakışan lakap olmuş bence🙏etwinning sayesinde tanıdığım tüm ilham veren öğretmenlerim iyiki varsınız… Yüz yüze tanışmamış olsakta, kocaman yürekli, yenilikçi, yardımsever öğretmenlerle kelebek etkisi yaratmak (canım Esen Sandıraz hocamın tabiriydi), öğrencilerimiz için yeni bir şeyler yapmak çok değerli, bu vesileyle hepinize çok teşekkür ediyorum.

  5. Özkan Seyrek dedi ki:

    Bütün söylenecekleri söylemişsiniz. Kenan Çete hocam yine harikalar yaratmışsiniz

  6. Mersin Vali Şenol Engin İlkokulu dedi ki:

    Kenan öğretmenim Mersin/Mezitli Vali Şenol Engin İlkokulu’ndan selamlar.Evlerimizde olduğumuz süreçte webinarlarınızdan da çok yararlandık.Sitenin yeni tasarımının çok daha iyi,kullanışlı olduğunu belirtmek isteriz.İyi çalışmalar öğretmenim,emeklerinize sağlık.

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Çok teşekkürler değerli öğretmenim. Faydalı olması bizleri de mutlu ediyor 🙂

  7. KENAN ÇETE dedi ki:

    Açıkçası böyle bir yazı beklemiyordum 🙂 Onore oldum. Aslında yayınlamayacaktım. Ama Bircan Keleş karışma yazıma yakarım deyince geri çekilmek zorunda kaldım 🙂 Emin olun bu ailenin her ferdi ayrı bir kahramandır benim gözümde. Çünkü bu memleketin geleceği çocuklarımızın yolunu aydınlatıyorlar. O sebeple herkesin yüreğine sağlık.

    1. Tuba Köş Yılmaz dedi ki:

      İyi ki karışmamışsınız da yayımlamışsınız hocam,çünkü binlerce eTwinnerın duygularına tercüman olmuş Bircan hoca,Allah gücünüzü artırsın.

  8. Davut Atış dedi ki:

    Sevgili Bircan hocam ne güzel ifade etmişsiniz. Bu vesileyle bu güzel siteyi kullanıma açan Kenan hocama ve emeği geçen ekibe cok teşekkür ederim. Her fırsatta kullanmaya ve tavsiye etmeye devam edecegiz. Eskişehir ‘den sevgi ve selamlarımla..

  9. Nazlı akdeniz Karaşah dedi ki:

    Bircan Öğretmenim çok haklısınız. Kenan öğretmenim ile tanışmaktan ve ondan bir çok şeyi öğrenmekten mutluluk duyuyor ve kendimi şanslı hissediyorum. (Bu sözler siizin içinde geçerli.

  10. Cemile Muslu dedi ki:

    Sizlerle kendime çok şey kattım, öğrendiğimi öğrettim paylaştım deneme yanılmalarım oldu ama yorulmadım. İyi ki varsınız 🙏🙏

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Çok teşekkür ederiz değerli öğretmenim. Sizler de iyi ki varsınız 🙏🙏

  11. Özlem EREN dedi ki:

    Ne söyleyeyim ki sadece yoğunluğumdan ötürü yazıyı geç okuduğum ve geç yorum yaptığım için üzülebilirim 🙁 eTwinning projeleri ile ilk tanıştığımda web 2 diye birşeyden bahsediyordu herkes. Nedir bu demeye kalmadan web 2 araçları diye arama yapınca tanışmış oldum Kenan Çete Hocamla. İyi ki tanımışım… O kadar çok şey öğrendim ki kendisinden. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok şey öğrenebileceğimi biri bana söylese inanmazdım. Hani insanların başucu kitapları olur, işte benim için bu site öyle… Şu anda biri bana web 2 dediği anda linkini attığım yer… İyi ki varsınız iyi ki tanımışım sizi. 🙂

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Çok teşekkür ederim özlem öğretmenim. 🙏🙏🙏

  12. Evin dedi ki:

    Herkesin dünyaya bir geliş amacı vardır.Kenan Bey amacını bulan şanslı kullardan . Şuna eminim ki kendisi bu beklentisiz bilgi paylaşımının,insanı besleme ,insana hizmet çabasının kat ve kat geri dönüşünü hayatının her alanında manevi olarak aldığının idrakında birisi.Ne mutlu size Kenan Hocam.

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Çok teşekkür ederim evin öğretmenim. Katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere.

Translate »