Farklılaştırılmış Bir Öğrenme Deneyimi için WAKELET

ADİL TUĞYAN
Exp Teacher of English Language ( Certified ) eTwinning Ambassador ( 2011- 2018 ),eTwinning Moderator and Trainer, eTwinning LE Expert iTEC Ambassador - EU Designing Future Classroms ( Certified ) TED - Transatlantic Educators Dialogue - University of Illinois at Urbana-ChampaignOfficial Apple Innovator Teacher Expert ESL Teacher Trainer ( Certified ) ICT and Web 2.0 Trainer ( Certified )TeachUP Türkiye Moderatörü http://teachup.eun.org/ EU Codeweek Ambassador http://events.codeweek.eu/ambassadors/ Erasmus Plus Project Coordinator FCL National Ambassador http://fclturkiye.eba.gov.tr/ Microsoft Innovative Educator MIEE https://education.microsoft.com/Status/Public?token=TG9h9kCz Coursera eLearning Mentor Microsoft Master Trainer MMT European Maker Week Ambassador. Wakelet Ambassador and Community Learder  https://wakelet.com/ http://europeanmakerweek.eu/ambassadors/ Europeana TECH Member  https://pro.europeana.eu/ SUNY -  State University on New York - Exploring Emerging Technologies for Lifelong Learning and Success #EmTechMOOC SUNNY – State University of New York – eLearning Mentor

Dijital kürasyon platformu aracılığıyla hikayeler anlatın, içeriği düzenleyin veya karıştırarak içerik koleksiyonları oluşturun.

Dijital kürasyon platformu aracılığıyla hikayeler anlatın, içeriği düzenleyin veya karıştırarak içerik koleksiyonları oluşturun.

Seviye: Bütün seviyelerde kullanılabilir.

Konu ve Beceriler: Öğretim Tasarımı, Medya Okuryazarlığı, Medya Oluşturma, Mesleki Öğrenme. İletişim, İş birliği ve Yaratıcılık

Pedagoji

Bir çok içerik bir koleksiyon üzerinden verilir bu nedenle öğeler bir hikayeyi net ve etkili bir şekilde anlatacak şekilde düzenlenirse Wakelet koleksiyonları öğrenci öğrenimini bir çok farklı alanda geliştirebilir.

Avantajları:
Öğeleri birçok farklı biçimde yükleyerek koleksiyonları düzenlemek, açıklama eklemek ve çeşitlendirmek kolaydır. Özellikle iş birlikçi çalışmalar için oldukça başarılı bir araçtır. Uzaktan eğitim, Flipped öğrenme ve farklılaştırılmış öğrenme ve değerlendirme için de kullanılabilir. Senkron ve asenkron iş birliğine sahip.

Dezavantajları: Monoton bir kullanım düzenine sahip ve özellikler herkese açık olan koleksiyonlarda küçük yaş gruplarına hitap etmeyen içerikler olabilir.

Genel Bakış

Wakelet, öğretmenlerin ve öğrencilerin bağlantıları, sosyal medya gönderilerini, videoları ve resimleri özel veya genel koleksiyonlar halinde organize etme daha sonra öğeler olarak kaydedebilecekleri ücretsiz bir içerik kürasyon platformudur. Kullanıcılar bir hikaye anlatmak, sorular sormak veya bir konuya yön vermek için her öğeye notlar ekleyebilir.

Koleksiyonlar kaydırılabilir veya yerleri değiştirilebilir ve aynı zamanda mobil uygulama aracılığıyla telefon tablet gibi araçlar da kullanılabilir. Oluşturulan bir Wakelet koleksiyonu PDF dosyası olarak dışa aktarılabilir ve içerik doğrusal, küçük resim veya ızgara düzenlerinde görünür. Media View özelliği ise, öğretmenlerin ve öğrencilerin siteden çıkmadan öğeleri görüntülemesine olanak tanır.

Wakelet ilk başlarda öğrenci ve öğretmen kullanımı için geliştirilmemişti fakat iş birliği özelliğinin olması ve kullanımının kolay olması, aracı keşfeden öğretmenlerin ilgisini çekti ve özellikle oluşturulan bir koleksiyonun embed kodunu alarak herhangi bir site ya da eTwinning Twinspace e eklenebiliyor olması oldukça başarılı.

Araç’ın işbirlikçi çalışma özelliğinden dolayı proje çalışmaları için oldukça kullanışlı ve zahmetsiz bir çalışma yapabilmek mümkün.

Özet olarak,

Wakelet kullanarak;

Kaynakları kaydetme ve sunma

Öğrencilerinize özenle seçilmiş dijital kaynakları sunarak okuma ve anlama becerilerini  geliştirin!

Portfolyo

Dijital vatandaşlığı geliştiren ve istihdam edilebilirliği artıran güçlü öğrenci portföyleri oluşturun!

Dijital Hikaye Anlatma

Öğrencilerinizin ilgisini çeken ve web’de gezinmelerine yardımcı olan eğlenceli ve heyecan verici hikaye anlatma ödevleri belirleyin!

Işbirliği

Wakelet’in güçlü işbirliği özelliği ile sınıfınızdaki etkileşimi arttırın. Akran değerlendirmesini ve yenilikçi gruplar oluşturarak projeler üzerinde çalışmaya teşvik edin!

Mesleki Gelişim

En iyi anlarınızı, kaynaklarınızı, konferans paketlerinizi ve daha fazlasını kaydederek öğretmenlik deneyiminizi düzenleyin ve paylaşın.

Haber Bültenleri

Topluluğunuzla en iyi sınıf ve okul anlarını sergileyen ilgi çekici karma medya bültenleri oluşturun!

Araçlar ve Entegrasyonlar

Wakelet, en sevdiğiniz uygulamalar ve araçlarla sorunsuz bir şekilde çalışır.

Microsoft Teams, Google Classroom, Google Drive, Flipgrid, Remind, Microsoft OneNote.

Wakelet Microsoft tarafından desteklenmededir.

WAKELET KULLANIM VİDEOSU

YORUMLAR
  1. İlknur Özer dedi ki:

    Teşekkürler Adil hocam. 💐

  2. AYŞEGÜL ALIZ dedi ki:

    Çok teşekkür ederim Adil Hocam. Basit ve kullanışlı bir araç. Faydalanacağım sayenizde.

  3. Yasemin Arslan dedi ki:

    Teşekkürler ederim..

  4. Başak Akdaş dedi ki:

    E twinning de nasıl kullanabiliriz Adil hocam.Çok teşekkurler

  5. Seher ŞEREF dedi ki:

    Teşekkürler Adil hocam.

  6. Seher ŞEREF dedi ki:

    Teşekkürler Adil hocam harika bir araç

Translate »