NE ÇOK İYİ Kİ VAR

29.08.2020
2.954
BELGİN TUNÇ
Öğretmenim, iyi ki öğretmenim...

Vizyona yeni bir film girmiş. Bu filmde  gözün göremediği bir düşmandan kaçabilmek için dünyada herkes maske takıyor. İnsanlar birbirini gördüğünde merhabalaşmaktan kaçınıyor.

Ne Çok İyi ki Var

Vizyona yeni bir film girmiş. Bu filmde  gözün göremediği bir düşmandan kaçabilmek için dünyada herkes maske takıyor. İnsanlar birbirini gördüğünde merhabalaşmaktan kaçınıyor. Okullar örgün öğretime ara veriyor . Parklarda çocuklar yok, ibadethaneler boş. Restoranlar kapalı. Sevdiklerine sarılamayan insanlar yaşamı sorgulamaya başlıyor. Üstelik bu olaylar bölgesel değil, küresel bazda oluyor.
Tüm bahsedilenler  maalesef bir film değil gerçekte yaşanıyor. Her 100-150 yıllık süreçte  görülen bu tür olayların birini yaşıyoruz.Birkaç yıl önce abartılı film kurgusu dediğimiz şeyler şimdi gerçeğimiz. İyi yönetilmesi çok önemli olan bir süreç.
Şimdilerde ilk şok atlatılıyor. İnsanlar normale dönme yolunda. Ancak işler biraz daha böyle devam edecek öngörüsü var ve  veriler de bunu gösteriyor.
Elbette herşey bizim bildiğimiz normale dönecek. O günler çok uzak değil . Sadece birkaç ay daha sürdüreceğiz mevcut durumu. Peki o zamana kadar ne olacak, ne yapacağız?  Diğer alanları işin kendi uzmanlarına bırakalım, eğitim öğretim faaliyetleri nasıl sürdürülecek?
Eyvaha gerek yok. Neden mi?  “Digital gelişim”
Tüm bunlar bundan 20 yıl önce yaşansaydı,  süreç çok farklı olurdu. Günümüzde eğitim alanında bu süreci çok iyi yönetebilmemizi sağlayan ve sağlayacak web araçları var. Uzaktan eğitimin başlayacağı bu günlerde bu araçlar için “iyi ki varlar.” , diyelim. İyi ki varlar ve hatta ne kadar çok ‘iyi ki’ var. Öğrencilerimizi yeni normalle karşılarken onlarla daha keyifli ve interaktif şekilde başlangıç yapabileceğimiz araçları bir deneyelim mi ne dersiniz?
Sadece üç araç için üç adres yazıyorum ki kullanımı hakkında videolarını kolaylıkla bulabilirsiniz:
Kolaylıklar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.
Belgin Tunç
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »