GOOGLE MEET ile online toplantı yapın

Google meet ile online ders veya toplantılarınız yapın.

GOOGLE MEET ile online toplantı yapın

Tamami ile ücretsiz bir konuma gelen Google Meet hem kendi web sayfası üzerinden, hem de gmail hesapları içerisinde entegre olarak çalışmaya başlamıştır. Gmail hesabı içerisinden kişileri mail adresleri vasıtası ile davet edebiliyorsunuz. Aynı zamanda ekranda size verdiği adresi de paylaşarak toplantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Web sayfası üzerinden de aynı işlemleri yapmak mümkün. Gmail adresinize girdiğinizde sol alt köşede Meet toplantı başlat butonu mevcut. Bastığınız anda toplantı sayfası açılır ve linki paylaşmanız yeterlidir. Web sayfası üzerinden de yeni toplantı tıklayın, paylaşmak için toplantı bağlantısı al dediğiniz anda size bir link verir bunu paylaştığınız anda toplantıya katılım başlayabilir veya google takvimde toplantı planlayabilirsiniz. 

Öncelikle Google meet katılımcı sayısı 100 kişi olarak sınırlıdır. Ayrıca eylül 2020 itibari ile 60 dakika sınırı getirilecek. Yine de çok kullanışlı ve rahat bir araç. Toplantı sayfası açıldığı anda hemen katıl butonuna tıklayın ve başlayın. Sol tarafta toplantı ayarları kısmında toplantı linkini bulabilirsiniz. Ortada ise mikrofon, toplantıdan çık ve kamera yanyana. Sağ tarafta şimdi göster masaüstünüzü paylaşmak anlamına geliyor. Hemen yanında ise 3 nokta üst üste kısmında, görüntü düzenini değiştirme ve tam ekran yapma butonu var.

Bana göre en önemli özelliği Altyazıları etkinleştir kısmıdır. Tek kusuru ise Türkçe veya Almanca gibi desteği yoktur. Sadece ingilizce olarak konuşan kişinin söylediklerini anında yazıya çeviriyor. Bu da işitme engeli olan kullanıcılar için geliştirilmiş bir özellik. 

İleri dönemde nasıl bir gelişim gösterir bilinmez ancak zoom gibi çok kullanışlı ve hızlı bu araç öğretmenlerimizin veya küçük çaplı işletmelerin işine fazlası ile yarayacağı kesin.

 

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

 

IOS UYGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

GOOGLE PLAY UYGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »