IDROO – ONLİNE BEYAZ TAHTA ARACI

işbirlikçi online beyaz tahta aracı. Matematik derslerinde de rahatlıkla kullanılabilir.

IDROO – ONLİNE BEYAZ TAHTA ARACI

İdroo online derslerinizde veya sınıfta kullanabileceğiniz bir beyaz tahta aracıdır. 5 Tahtaya kadar ücretsizdir. Aynı zamanda matematik derslerinde de kullanabileceğiniz özellikleri mevcuttur. Öncelikle üye olmanız gerekmektedir ve bunun için de Sign Up For Free yazan yere tıklayın. Her zamanki gibi gmail, yani google ile giriş yapın.

İçeriye girdiğinizde New board yazan yerden yeni bir beyaz tahta başlatmanız gerekmektedir. Döküman veya resim yükleme özelliği maalesef ücretlidir. New board tıkladıktan sonra gerisi çok kolaydır. Üst menüde yazma, silme, resmetme, kare,daire çizimi mevcuttur. ABC yazan yere tıklarsanız ekrana yazı yazabilirsiniz. Hemen yanında formül butonuna tıklarsanız da matematiksel formüller yazabilirsiniz. Daire, kare çizerken dairenin iç ve dış renklerini de seçme imkanınız bulunmaktadır. Aynı zamanda işbirlikçi olan bu beyaz tahta uygulaması üzerinden yazılı sohbet imkanınız da bulunmaktadır.

Eğer tahtanızı işbirlikçi yapmak isterseniz de sharing kısmına tıklayarak orada Default permissions yazanyerdeki sekmeye tıklayın ve can edit seçin, sonra hemen üstündeki Share URL to invite others yazan yerin altındaki sekmedeki linki kopyalayın ve dilediğiniz kişilerle paylaşın. Son olarak sağ üstte çark tıklarsanız ekranınızın arka planını değiştirebilirsiniz. Eğer tahtanızda değişiklik yapılmasını istemeden paylaşmak isteseniz de can view sekmesini tıklayın ve linki paylaşın. Bu durumda katılımcılar görebilir ancak tahtada işlem yapamazlar.

Hazırladığınız bu dersi pdf veya resim olarak indirmeniz de mümkündür. Bunun için sağ köşede 3 çizgi alt alta menüsüne tıklayın açılan yerden pdf veya image tıkladığınız anda indirme başlayacaktır. Tamamladığınız tahtayı komple silmek isterseniz bu durumda en üstte dashboard tıklayın altta tahtanın üst köşesindeki kutucuğu seçin ve sağ tarafta delete tuşuna basın.

WEB SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »