TUERCHEN işbirlikçi dijital takvim

İşbirlikçi ve eğlenceli online dijital takvim. Kapıları tek tek açarak notlar ekleyebilirsiniz.

TUERCHEN işbirlikçi dijital takvim

3 yıl kadar önce etwinning ulusal konferansında tanıtımını yapmış olduğumuz tuerchen isimli bu dijital takvim aracı, zaman içerisinde kendisini biraz daha yenilemiş ve farklı özellikler eklenmiş.

Kullanımı fazlası ile kolay olan bu araç ile kendi online dijital takviminizi hazırlayabiliyorsunuz. Aylık olarak hazırlanabilen bu dijital takvimin içerisine de günlük olarak yazı, link, resim veya çoklu seçenekli soru ekleyebiliyorsunuz.

Her ne kadar hazırlanırken günler sıralı olsa da hazırladıktan sonra maalesef ücretsiz versiyonunda sayılar karışmaktadır. Bu da kötü yönlerinden biridir. Ücret ödemek isterseniz de çok yüksek bir fiyat koymuş olmaları da çok ilginçtir. Eğer ücret ödemek isterseniz 220 Euro civarındadır. Ancak sayılar ücretsiz versiyonda karışmasına rağmen arka plan resminizin üzerinde kapılar görünmesi ve her kapıyı açtığınızda da sürpriz bir resim veya yazı görmek oldukça eğlenceli.

İşbirlikçi olması ise ayrı bir güzellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta hazırlamak için üyelik yapmanıza dahi gerek yoktur.

Gelelim hazırlanmasına. Sitemiz almanca bir sitedir ve sayfaya girer girmez çerezleri kabul etmenizi isteyecektir. Sonrasında ise  “Jetzt Kalender gestalten” butonuna tıklamanız yeterlidir. Sayfa yenilendiğinde “Neuen Calender erstellen” tıklayın ve soldaki küçük kutucuğu işaretleyin ve “Los gehts” tuşuna basın.

Takvim hazırlama sayfasına geldiğinizde solda bir menü göreceksiniz. Bu menüde “Titel” kısmından takviminize bir isim verin, “Nachricht” yazan yere ise dilerseniz takvim ile ilgili açıklama yazabilirsiniz. “Schriftart” yazan yerden ise font değiştirebilirsiniz. “Farben” başlığı altında ise üst başlık ve kapı üstlerindeki yazıların renklerini ayarlayabilirsiniz.

“Hintergrund” arka plan demektir. Altındaki butona basıp kendi arka plan resminizi yükleyebilirsiniz. “Tür-stil” kapı şekilleri demektir ve buradan kapıların şekillerini değiştirebilirsiniz. Hemen altında ise “Effekte” kısmından dijital takviminize kar yağışı veya yıldızlar gibi hareketli efektler verebilirsiniz.

Üst menüde ise Tarihli olan butona basarak takviminizin kaç günlük olacağını seçebilirsiniz. Yanında “Automatisch füllen” kapıların içindekileri otomatik doldur demektir. Rastgele doldurur. “Speichern& teilen” ise kayıt ve paylaş demektir.

Artık ayarları yaptığımıza göre kapı içlerini doldurmaya başlayabiliriz. Herhangi bir kapıya tıkladığınızda karşınıza bir menü açılır. Bu kapının içinin ayarlarını yapacağınız alandır. “URL” kısmından dilerseniz bir link ekleyebilir ve bu kapıya tıklayanları o linke yönlendirebilirsiniz. Altında Nachricht kutusuna ise açıklamanızı yazabilirsiniz. Eğer resim eklemek isterseniz kutu içerisine o zaman “Bild Hochladen” tıklayın ve resminizi yükleyin yine altta dilerseniz açıklama yazabileceğiniz kutuyu göreceksiniz. Hemen yanında “Suche” yazan yere tıklarsanız da bir arama yaparak youtube videosu veya gif resim ekleyebilirsiniz.

Her kapının içeriğini doldurduğunuzda  hemen altında “speichern” kaydet butonuna basmayı unutmayın. Üst sağda ise yine “speichern&teilen” butonuna bastığınızda artık takviminizi paylaşacağınız linki, embed kodunu bulacaksınız. En altta “Kalender bearbeiten” yazan yerin altındaki linki veya o anda çalıştığınız sayfanın tarayıcıda yazan linkini ortaklarınızla paylaşırsanız onlar da ekleme yapabilirler ve işbirlikçi olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak onlar da her eklemeden sonra üst sağdaki speichern& teilen sekmesine tıklamak zorundadırlar yoksa yaptıkları yayınlanmaz.

Daha sonra değiştirmek isterseniz de sayfaya girdiğinizde sanki üyeymişsiniz gibi sizi tanır ve çalışmalarınız görünür. Ancak tarayıcı temizliği yaptığınız anda bir daha esk çalışmalarınızı görmezsiniz.

Her ders ve branş için çeşitli materyaller yüklenerek de kullanılabilecek bir araçtır.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR
  1. Meral Kocaibiş dedi ki:

    Teşekkürler 🤗

  2. Zehra Erdoğan dedi ki:

    Ben yapamadım?

    1. KENAN ÇETE dedi ki:

      Öğretmenim anlatılan aşamaları iyi okuyun kolay olduğunu göreceksiniz.

  3. Emirhan Can dedi ki:

    Çok olumlu

Translate »