SCRUMLR ile beyin fırtınası yapın

Öğrencilerinizle veya proje ortaklarınızla beyin fırtınası veya ortak planlamalar yapabileceğiniz basit ve işbirlikçi bir araç

17.02.2021
7.203
SCRUMLR ile beyin fırtınası yapın

Scrumlr isimli bu araç ile öğrencilerinizle veya proje ortaklarınızla beyin fırtınası yapabilir ve ortak planlamalar yapabilirsiniz. Aracın olumsuz yanı her üyelikte sadece 1 tane çalışma gerçekleştirebilmenizdir. Ancak gerçekleştirdiğiniz çalışmaları PDF olarak indirebilir ve gerekirse o çalışmayı silip, yeniden bir çalışma hazırlayabilirsiniz. Ya da yeni bir hesap açarak farklı bir çalışma da gerçekleştirebilirsiniz.

Sayfaya girdiğinizde START tuşunun hemen altında gmail, twitter veya github ile üyelik gerçekleştirebilmektesiniz. Önerimiz gmail ile giriş yapmanızdır. Giriş yaptıktan sonra da START tuşuna basmanız yetmektedir.

Sayfa açıldığında ekranda positive ve negative yazan yerlere tıklayarak örneğin projemizin olumlu etkinlikleri ve olumsuz etkinlikleri gibi bir örnek yazarak öğrenci veya ortaklarınızın fikirlerini almaya başlayabilirsiniz. Bunun için paylaşım linkini katılımcılara göndermeniz gerekmektedir.

Sayfanın üst sağında 3 noktaya tıklayın ve orada share butonuna tıklayarak dilerseniz sayfanın qr kodunu, dilerseniz de altında Copy Invıte URL yazan yere tıklayarak linkini kopyalayıp giriş yapacak kişilere gönderebilirsiniz.

Kişiler sayfaya girerken kayıt olmadan sadece isimlerini yazarak giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ise sonra olumlu ve olumsuz menülerin altında ADD ile başlayan yere tıklayıp fikirlerini yazmaları gerekmektedir. Fikirler yazılırken siz de aynı anda yazılanları ekranınızda göreceksiniz. Eğer görmezseniz hemen sayfayı yenileyin bu durumda görünecektir.

Herkes fikirlerini yazdıktan sonra üst solda PHASE 1 -WRITE yazan yerin önündeki oka bir kez tıklayın, bu durumda PHASE 2- VOTE sayfasına geleceksiniz. Bu kişilerin yazdığı mesajların yanında + işareti çıkması ve yazılanlar içerisinde en dikkat çeken olumlu ve olumsuz örneği oylamak içindir. Kullanıcılar bu durumda önemli olduklarını düşündükleri fikirleri + işaretine tıklayarak oylayacaklar ve yazılanlar içerisinde en dikkat çeken olumlu olumsuz örnekler ön plana çıkacaktır.

Son aşamada ise PHASE 3 – VOTE yazan yerin önündeki oka tekrar tıklayın ve  PHASE 3 – DISCUSS kısmına geçiş yapacaksınız. Bu durumda üçüncü bir menü açılacak ve Actions yazan yere kendiniz örneğin, siz olsaydınız nasıl etkinlikler yapardınız gibi soru yazarak kullanıcıların fikirlerini de alarak daha dikkat çekici projeler gerçekleştirebilir ve sağlıklı bir beyin fırtınası aktivitesi gerçekleştirmiş olursunuz.

Sağ üst köşedeki üç noktaya tıkladığınızda buradan gerekirse timer kısmından süre verebilir, Settings kısmından kendi kullanıcı adınızı değiştirebilir veya Export yazan yerin önündeki PDF tıklayarak yazılanları bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

Her branş ve kategoride kaliteli beyin fırtınası etkinlikleri yapabileceğiniz kaliteli bir araç.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »