Virtualvacation ile dünyayı gezin

Evinizden veya sınıfınızdan gerçek görüntüler eşliğinde dünyayı gezin.

10.08.2021
3.915
Virtualvacation ile dünyayı gezin

Virtualvacation sitesi evinizden dünyayı gezme imkanı sunmaktadır. Özellikle coğrafya, sosyal bilgiler gibi derslerde öğrencilerinize anlattığınız şehirlerin görüntülerini göstererek onların konuyu daha iyi kavramalarını sağlayabilirsiniz. Hazır çekilmiş video görüntüler vasıtası ile web sayfası içerisinde şehirleri çok farklı türlerde gezmeniz mümkün.

Walking Tour – Yürüyerek gezme

Driving Tour – Araba ile gezme

Flying Tour – uçaktan kuşbakışı gezme

Monuments- Önemli anıtları gezme

Videarth – Harita üzerinden şehir seçerek gezme

Virtual Window – şehirlerden evlerin pencerelerinden şehri izleme

Road Trip – Şehirlerarası yolculuk yapma

Bence en eğlencelisi ise oyunlaştırılmış olan City Guesser – yani şehir tahmincisi seçeneğidir. Burada dilerseniz dünyadan, dilerseniz rastgele bir ülke seçerek onun neresi olduğunu hemen altta start guessing tuşuna basarak tahmin etmeniz gerekmektedir. Start guessing tuşuna bastığınızda açılan haritada tahmininiz neresi ise oraya tıklayın, bir konum ikonu oluşacaktır. Sonra altta guess butonuna tıklayın ve tahminiz ne kadar doğru size gösterecektir. Hatta kaç mil fark olduğunu da göreceksiniz. Altta tekrar next tuşuna bastığınızda ise yeni bir yere geçmiş olacaksınız.

Dünyada birçok noktadan video görüntüleri içerisinde barındıran bu web sayfası evinden dünyayı gezmek isteyenler veya derste öğrencilerine anlatılan yeri göstermek isteyen öğretmenler için harika bir yardımcı kaynaktır.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »