Figma ile işbirlikçi, logo, resim, zihin haritası, beyin fırtınası yapın

Figma dilerseniz logo veya resim çizimlerini, dilerseniz de beyin fırtınası ve zihin haritalarınızı ortak hazırlayabileceğiniz gerçekten çok kaliteli bir araçtır.

Figma ile işbirlikçi, logo, resim, zihin haritası, beyin fırtınası yapın

Figma dilerseniz logo veya resim çizimlerini, dilerseniz de beyin fırtınası ve zihin haritalarınızı ortak hazırlayabileceğiniz gerçekten çok kaliteli bir araçtır. Dilerseniz derslerinizde, dilerseniz projelerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu aracın sesli sohbet veya video yükleme gibi özellikleri ücretli olmasına rağmen geri kalan özellikleri de fazlası ile etkili ve iş bitiricidir.

Gmail adresi vasıtası ile üye olduktan sonra giriş yaptığınızda sizden Takım adınızı yazmanızı istemektedir. Takım adınızı yazıp onayladıktan sonra ise, işbirlikçi olarak çalışabileceğiniz sayfa linkini vermektedir. Sonrasında ise start for free diyerek ücretsiz hesabınızı aktifleştirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra ise sizden beyin fırtınası yoluyla zihin harıtası veya prototip çizim sayfası mı açmak istediğinizi sormaktadır.

Diyelim prototip özelliğini seçtik. Burada dilerseniz şablon dilerseniz, boş sayfa seçip ortaklarınızla birlikte çalışmaya başlayabilirsiniz. Bundan sonra üst sol menüde bulunan kalem, daire vs. butonları ile çiziminizi yapabilir veya ekranda çizdiğiniz bir nesneye tıklayıp, sağ tarafta açılan menüden renk vs. ayarlarını değiştirebilirsiniz. Son olarak yapmış olduğunuz ortak çalışmayı en soldaki F butonuna basıp, file başlığı altında export tıklayarak, sağ tarafta açılan menüden indirebilirsiniz. Aynı zamanda çok gelişmiş olmamakla beraber vektörel çizimler de yapabileceğiniz Figma aracı bu alanda gerçekten hoş bir araçtır.

Eğer beyin fırtınası özelliğini seçerseniz bu durumda da size açılan sayfada kalem ile çizim yapabilir, daire ile yuvarlak not kutuları yapabilir, Kare ile not kağıtları yazabilirsiniz. Zihin haritası şeklinde birbirine bağlamak isterseniz de bu durumda ok butonuna tıklayıp, farenin sol tuşuna basılı tutarak bir nesneden diğerine fareyi sürüklediğinizde okla bağlantı gerçekleşmiş olacaktır, ki bu özelliği gerçekten harikadır. Hemen yanında ıstanpa butonuna tıkarsanız dairesel menüden seçtiğiniz mesela okey işaretini beğendiğiniz not üzerine tıkladığınızda yapışacak ve bunu beğendiğiniz belirlenmiş olacaktır. Hem eğlenceli, hem de çok kullanışlı olan figma aracı ortak çizim ve beyin fırtınası yapmak için gerçekten çok etkili bir araçtır.

WEB SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »