Clipdrop ile resimlerinize 10 farklı yapay zeka işlemi yapın

Clipdrop resimlerinizi yapay zeka vasıtası ile düzenleyebileceğiniz 10 farklı araçtan oluşan bir uygulamadır.

Clipdrop ile resimlerinize 10 farklı yapay zeka işlemi yapın

Clipdrop resimlerinizi yapay zeka vasıtası ile düzenleyebileceğiniz çeşitli araçlardan oluşan bir uygulamadır. Ücretsiz olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz bu uygulamada sadece sitenin logosunu resimlere eklemektedir.

İçerisinde 10 farklı yapay zeka özelliği barındıran sitede anasayfada az alta gittiğinizde veya üst sekmelerden tools tıkladığınızda araçları görebilirsiniz. Şimdi tek tek hepsini açıklamaya çalışalım.

1- Stable Diffusion XL kısmında yazdığınız cümleleri resme dönüştürebilmektedir. Ancak kesinlikle ingilizce cümle yazmanızı tavsiye ederim, çünkü Türkçe cümle yazdığınız zaman kesinlikle amacınıza ulaşamazsınız.

2- Uncrop kısmında resimlerin devamını yapay zeka ile çizebilmektedir. Mesela yatay bir resminiz var ve dikey yapmak istiyorsunuz, sayfaya girdiğinizde bu resmi yükleyin ve açılan sayfada custom yazan yere tıklayıp portrait seçin ve altta next tuşuna basın. Kalan boşluklar yapay zeka ile resmedilecektir.

3- Reimagine XL kısmında elinizde bulunan bir resmin yapay zeka ile farklı varyantlarını oluşturabilmektedir. Mesela masada çalışan 4 öğrenci resmi yüklediniz, anında size 4 öğrenci olan farklı resimler oluşturmaktadır.

4- Stable Doodle kısmında fare ile bir resim çizin ve altındaki kutuya bu resmin ne olmasını istediğinizi yazın ve generate tıklayın. Size çizdiğiniz şekillere göre yapay zeka resimle üretecektir.

5- Cleanup kısmında ise resminizin üzerinde bulunan bir nesneyi silebilirsiniz. Bunun için resminizi yükleyin (resminiz büyük boyutta ise downscale&continue butonuna basmalısınız) ve farenizi kullanarak silmek istediğiniz nesnenin üzerini farenin sol tuşuna basarak sarı renge boyayın ve soldaki clean butonuna basın.

6- Remove backround ile resimlerinizin arka planını temizleyin. Yapmanız gereken tek şey resminizi yükleyip, altta remove backround tuşuna basmanız yeterlidir.

7- Relight kısmından ise resminizin üzerine ışık verebilirsiniz. Resminizi yükledikten sonra light 1 işaretli olacaktır ve altta yeşil renge basıp renk değiştirebilirsiniz. Eğer ikinci veya üçüncü ışık vermek isterseniz light2 ve light 3 tıklayıp daireleri ışığın yoğun olmasını istediğiniz yere sürükleyin.

8- Image Upscaler ile resimlerinizin görüntü kalitesini yükseltebilirsiniz. Bunun için resminizi yükleyin ve altta upscale tuşuna basın. X2’den sonrası ücretli olduğu için resimlerin kalitesini iki kat yükseltebilirsiniz. Eğer çok bozuk bir resminiz varsa da birkaç defa arka arkaya yükleyerek her seferinde 2 kat ücretsiz düzeltme yabailirsiniz.

9- Replace Backround ise resminizin arka planını değiştirebilirsiniz. Ancak bu özellik maalesef ücretlidir. Mesela siz evde bir resim çektiniz. Bu araç sayesinde paris eyfel kulesi arka planı ekleyebilirsiniz.

10- Text Remover ile resimlerin üzerinde bulunan yazıları kaldırabilirsiniz. Resminizi yükleyin ve altta remove text tıklayın anında yazı kaldırılacaktır.

Tüm özellikleri kullanıp resimlerinizi düzenledikten sonra genelde sağ üstte download diyerek resimlerinizi indirebilirsiniz. Özellikle photoshop kullanmayı bilmeyen arkadaşlar için bu araç büyük kolaylık sağlamaktadır. Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren Clipdrop her seferinde farklı bir özelliği bünyesine eklemektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »