RAWSHORTS ile animasyonlu sunumlar hazırlayın

Rawshorts aynı Powtoon benzeri hareketli ve animasyonlu sunum yapma aracıdır.

RAWSHORTS ile animasyonlu sunumlar hazırlayın

Rawshorts aynı Powtoon benzeri hareketli ve animasyonlu sunum yapma aracıdır. Araç içerisinde ek olarak istatistik tablolarını da hareketlendirebiliyorsunuz.

Öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Gmail, facebook gibi hesaplar üzerinden üye olabiliyorsunuz. Ara yüz açıldığında create new Video sekmesine tıklayın. Burada dilerseniz bos bir şablon, dilerseniz hazır şablon seçerek sunumunuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Animasyon menüsünde sağ tarafta media kütüphanesi, ki birçok karakter bu sekme altındadır, Add text, yani metin ekleme, Background, yani arka plan resimleri ve resim yükleme sekmeleri bulunmaktadır. Yeni sahne eklemek için sol tarafta Scene Manager altında ADD tıklamanız gerektedir. En üstte ise, kopyala, yapıştır, paylaş ve youtube yükle sekmeleri mevcuttur.

Herhangi bir karakteri sahneye almak için sağ menüden seçip üstüne çift tıklamanız gerekmektedir. Karakter sahneye geldiği anda, karakterin etrafında oluşan kare çizgileri köselerinden sürükleyerek, küçültebilir, döndürebilir veya kalem işaretine tıklayarak sahnede on plana getirme, ters döndürme veya hareketi tekrarlatma gibi özellikleri tıklayarak seçebilirsiniz.

Sahnede kalma suresini ise altta saniyelerin yazılı olduğu çizgi üzerinden sürükleyerek belirleyebiliyorsunuz. Sahneye giriş ve çıkış efektlerini ise yine ayni yerde daire içinde bulunan FX yazan yere tıklayarak belirleyebiliyorsunuz. Sunumunuzu yaptıktan sonra her ne kadar otomatik kaydetse de siz yine de save tuşuna basarak kaydetmeyi unutmayın.

Ayrıca sağ orta menüde ses dosyası ekleyebilir, ses kaydedebilir veya ses yükleyebilirsiniz. Hemen altında ise yapmış olduğunuz sunuyu oynatmak için play tuşu mevcuttur.

En son üstte bulunan Share, yani paylaş butonuna basarak çalışmanızı Google, facebook ve twitter de paylaşabilir, ya da embed kodunu alarak sitenizde paylaşabilirsiniz…

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ….

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »