Teachable Machine yapay zekayı siz eğitin

Nesneleri tanımayı öğretebileceğiniz bir yapay zeka uygulaması.

23.08.2020
4.052
Teachable Machine yapay zekayı siz eğitin

Uzmanlık gerektirmeden bir bilgisayarı kendi görüntülerinizi, seslerinizi ve pozlarınızı tanıması için eğitebileceğiniz bir web 3.0 aracı. 

Kendinizi veya herhangi bir nesneyi kameraya gösterdiğinizde tanıyabilen bir araçtır. Yapay zeka ile geliştirilen bu araca öncelikle siz nesneleri tanıtmanız gerekmektedir. Sonrasında ise o sizin tanımladıklarınızı doğru bir şekilde tanıyabiliyor. 

Peki sistem nasıl çalışıyor. Öncelikle sayfaya girdiğinizde resim, ses ve hareket olarak tanımlayabileceğiniz 3 seçenek çıkıyor. Ben resim seçeneğini denedim ve diğer seçenekler de aynı mantıkla yapılmakta. 

Şimdi resim seçeneğini seçelim, yani İmage Project. Sayfa açıldığında solda class 1 ve class 2 göreceksiniz. Class 1 webcam tıklayın ve kamera izni verin. Hold to record tuşuna her bastığınızda bir resminizi çeker. 4-5 resim çekmeniz yeterli gelecektir. Ya da yanındaki çarka tıklayın ve Hold to record off yapın ve kaydedin. Şimdi tek tuşa basında 6 saniye boyunca resminizi çekecek. İşlem bittiğinde Class 1 yazan yere adınızı yazın. Ancak unutmayın ne kadar çok resim, işlenmesi o kadar uzun sürecektir.

Şimdi aynı işlemi Class 2 için de yapın, ancak bu defa kendinizi değil, çocuğunuzu veya eşinizi, kısaca başka birini veya herhangi bir nesneyi ekrana gösterin ve onun da aynı şekilde resimlerini çekin. Şimdilik iki adet yeter. Eğer dilerseniz altta add a class diyerek başka da ekleyebilirsiniz. 3 ten fazla tavsiye etmiyorum çünkü ekranda görünmesi zorlaşıyor en sonunda. Yine de yaparsanız internet tarayıcınız %100 ayarlıdır, bunu %80 veya daha alta düşürmeniz gerekebilir. 

İşimiz bittiğinde ortada train model tuşuna basın ve bekleyin. işlem bittiğinde en sağdaki preview kısmında kamera görünecektir ve altında da tanımladığınız nesne veya kişilerin isimleri görünecektir. Şimdi kameranın önüne kim veya ne gelirse onun isminin önündeki seviye yükselerek kim veya ne olduğunu söylemektedir. 

Son olarak eğer bunu android uygulama olarak görmek isterseniz, o zaman Export model yazan yerdeki yönergeleri yapmalısınız. Biraz karışık ve kodlama bilgisi gerektiren bir iş ancak konu hakkında bilgi sahibi olanlar kolaylıkla yapabilirler diye düşünüyorum. 

Derslerde aslında kullanılabilir bir araç. Öğrencileri hem hayretler içerisinde bırakıp hem de dil öğretimi esnasında nesnelerin ingilizce isimleri yazılarak kullanılabilir. 

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »