NOTEBOOKCAST ile işbirlikçi beyaz tahta

Notebookcast tamami ile ücretsiz ve basit bir işbirlikçi beyaz tahta aracıdır.

NOTEBOOKCAST ile işbirlikçi beyaz tahta

Notebookcast tamami ile ücretsiz ve basit bir işbirlikçi beyaz tahta aracıdır. Öncelikle new account sekmesine tıklayarak üye olmanız gerekmektedir. Üyelikten sonra ise new whiteboard sekmesine tıklayın ve Tahtanıza bir isim ve açıklama yazın. Whiteboard size yazan yere tıklayarak da tahta boyutunu seçin. Eğer costom size seçerseniz sayfa açıldığında sayfa genişliğini köşelerinden sürükleyerek genişletebilirsiniz veya üst sol köşede kutuların içerisine rakamları elle yazıp sonra save tuşuna basabilirsiniz. Sabit bir sayfa olsun derseniz de 1200×600 seçmenizi tavsiye ederiz.

Sayfa açıldığında menülerin tamamını üst sol köşede göreceksiniz. Pencil butonu ile yazılarınızı yazabilirsiniz, Yanında line width butonu ile çizgi kalınlığını ayarlayabilirsiniz, A tuşu ekrana yazı yazmanıza imkan verir. Shapes tuşu ile kare, daire çizebilirsiniz, Color ile çizgi renklerini değiştirebilirsiniz, Chat kısmında odadaki diğer kişilerle sohbet edebilirsiniz,

Files managment kısmından upload new image tıklayarak resim dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. Resim dosyalarınız yüklendiğinde hemen altında belirecektir ve üstüne geldiğinizde üstünde beliren mühre benzer butona tıklayarak yazı alanına getirebilirsiniz ve köşelerinden sürükleyerek de büyütüp, küçültebilirsiniz.

Yeşil adam butonu olan Invite to board tıklarsanız da işbirlikçi çalışabilmeniz için öğrencilerinize veya ortaklarınıza gönderebileceğiz linki görecekseniz. Yanında board settings kısmında ise tek tuşla tüm sayfayı, chat odasını veya resimleri temizleyebileceğiniz butonlar görünecektir.

Eğer sayfayı kayıt altına almak isterseniz files managment kısmına tıklayın upload new image yazan yerin yanındaki create whiteboard capture yazan üst üste resim şekline tıklayın resim yüklenen yerde oda adınız capture yazan bir resim oluşacaktır. Ve üstüne geldiğinizde download butonu görünecektir. Buraya tıklayarak bilgisayarınıza çalışmanızı indirebilirsiniz.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »