eTwinning Sanal Seksenler Projesi

17.02.2021
1.385
eTwinning Sanal Seksenler Projesi

Her şeyin gerçeği yerine sanalının yapılmaya gitgide alışıldığı 21. yüzyıl dünyasında sanal müzeler, sanal sergiler hızla artmaktadır. Günümüzde salgın nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait birçok müze sanal olarak gezilebilmektedir. Dünyada internet teknolojisinin hızlı gelişimi ve buna bağlı olarak kullanımının da hızla yaygınlaşmasıyla müzecilik kavramı artık günümüzde yerini “sanal müze” kavramına bırakmaya başlamıştır.

Amacımız; özellikle seksenli yılların kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, öğrencilerimizin ve gelecek nesillerimizin bilgi ve kültür birikimine katkıda bulunmak, öğrencilerimize kültür varlıklarının korunmasına yönelik bilincin oluşmasını sağlamak olacaktır.

İşte bizler de bu fikirden yola çıkarak ülkemizin yakın tarihine ait seksenli yılların kültürel varlık ve zenginliklerine ve de değerlerine dikkat çekmek üzere sanal bir müze kurma fikrine ulaştık. Mersin Eyüp Aygar Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Seçil Can ve Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Almanca Öğretmeni Ali Semih Demirci’nin  kuruculuğunu yaptıkları Sanal Seksenler projesi için Ocak ayında yola çıktılar. Bu proje için Türkiye’nin Mersin, Düzce, Antalya ve Şanlıurfa illerinden 4 okul, 6 öğretmen ve 33 öğrenci bir araya gelerek çalışmalarımıza başladık. Proje üyeleri olarak tanıtımları, logo ve afiş seçimlerini tamamlayarak projenin en heyecanlı  kısmına geçtik.

Geçirdiğimiz şu kısa süreçte öğrencilerimizden aldığımız olumlu dönütler bizleri hem mutlu etti hem de doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

 

ETİKETLER: , , ,
YAZAR BİLGİSİ
seçil can
Merhabalar :) Ben Mersin Eyüp Aygar Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Seçil Can. Yeniliklere açık bir öğretmenim ve gelişmeye değişmeye hala devam ediyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »