Does Social Media Really Make Us Social? eTwinning Projesinde Adana Sarıçam Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Sosyal Medyayı Tartışıyor.

16.05.2021
1.014
Does Social Media Really Make Us Social? eTwinning Projesinde Adana Sarıçam Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Sosyal Medyayı Tartışıyor.

Adana Sarıçam Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal medyayı tartışıyor.

Günümüzde, özellikle de pandemi döneminde, insanların daha çok yöneldiği sosyal medya araçlarının, insanları ne derecede sosyalleştirdiğini araştıran ve tartışan öğrenciler, uluslararası bir platform olan eTwinning projesinde buluşuyor.

Her yıl eTwinning projeleriyle milyonlarca öğrenci Avrupa’daki okullarla işbirliği içerisinde ortak projeler yapıyorlar. Bu projeler sayesinde öğrenciler hem farklı ülke öğrencileriyle ile iletişim kuruyor hem de işbirlikçi çalışmalar ile ufuklarını genişletiyor.

Adana Sarıçam Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İngilzce öğretmeni İlknur ÖZTÜRK MERT tarafından yürütülen “Does Social Media Really Make Us Social? – Sosyal Medya Bizi Gerçekten De Sosyalleştiriyor Mu?” eTwinning projesinde Denizli, Diyarbakır, Isparta, Van illeri ile Portekiz, Romanya ve Ürdün gibi ülkelerden toplam 12 ortak ve 72 öğrenci ile birlikte projelerini sürdürüyor. 2021 Mart ayında başlayan projenin 2021 Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında sosyal medya araçlarının ve sosyal medyanın hayatımıza etkileri tartışılacak, farklı ülke okulları ve öğrencilerinden oluşturulan karışık ülke takımları ile birlikte çeşitli Web 2.0 araçları kullanılarak, Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Tik Tok, Whatsapp gibi sosyal medya araçları incelenecektir. Proje sonunda ise proje süresince yapılacak olan çalışmalardan bir kitapçık oluşturulacaktır.

Projenin amaçları; öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin bir gerekliliği olarak dil becerilerini geliştirmek, Web 2.0 araçları gibi teknolojik araçların öğrenciler tarafından kullanımını artırmak, sosyal medyanın hayatlarımızdaki etkilerine dair merak oluşturmak, sosyal medyanın avantaj ve dezavantajlarına dair farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin diğer okullardaki öğrencilerle birlikte çalışmalarını teşvik ederek öğrencilerdeki yaratıcılığı ve özgüveni artırmaktır.

ETİKETLER: ,
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »