12 Ekim’de  Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

21 Eylül’de okul öncesi ve 1’inci sınıflarla başlayan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm ilkokulların 12 Ekim’de açılacağını duyurdu.

06.10.2020
1.654
12 Ekim’de  Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitime aşamalı geçişle ilgili 6 Ekim Salı günü saat 11:00’da bakanlık merkez binada bir basın toplantısı yaparak detayları açıklayacak.

*Okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıflarda 21 Eylül’de haftada 1 gün uyum eğitimi ile başlayan ve sonraki hafta 2 güne çıkarılan eğitime şimdi dahil olan ilkokul 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri de haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacaklar.

*İlkokullarda okul öncesi ve birinci sınıflarda olduğu gibi Covid-19 salgını nedeniyle 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri için de velilerinin sorumluluğu aldığını gösterir bir taahhütname imzalaması istenecek.

Derslerin, okulların velilerden alacağı, çocuğunun okula gitmesini kabul ettiğini gösterir, taahhütname yani onay evraklarının okullarca en geç 9 Ekim Cuma gününe kadar toplanılması ve derslerin de en geç 12 Ekim’de başlatılacağı yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi. Veli onayları toplandıktan ve yeni sisteme göre kısmi yüz yüze ve kısmi online yapılacak ders programından sonra okullarda eğitim başlayacak.

Veliler çocuklarını okula göndermek istemezler ise öğrenci tüm derslerini uzaktan eğitimle alacak ve okula devamsız öğrenci sayılmayacak. Velisi kabul eden öğrenciler ise haftada 2 gün okula gelecek. Okula gelmeyen öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için için de uzaktan eğitimde takibi sağlanacak. Okula gitsin yada gitmesin tüm kademeler de öğrenciler, okula gitmemiş sayılıp, sınıf tekrarı gibi bir duruma düşürülmeyecek. Ancak uzaktan eğitimde yine öğrencilerin derslere katılımıyla ilgili takip yapılacak.

KÖY OKULLARI AÇILIYOR

*Köy okulları ve birleştirilmiş sınıflarda öğrenci sayısının az olması ve internet alt yapı sorunu olmasından dolayı tüm öğrenciler ve sınıflar için derslerin yüz yüze başlamasında bir sıkıntı görülmedi. Köylerdeki açık olan 6 bin 200 köy okulunda tüm sınıflarda zaten internet altyapısı ve bağlanamama sorunu olduğu için ayrıca da öğrenci sayısı daha az olduğundan 12 Ekim Pazartesi günü tüm sınıflar için pandemi öncesi şartlardaki gibi derslerin başlamasının planlandığı öğrenildi.

KARANTİNADAKİ KÖYLERDE YÜZ YÜZE DERS YOK

COVID-19 salgını nedeniyle karantina altında olan köy veya kırsaldaki okullarda istisna olarak yüz yüze eğitim Valilikler ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla uygun görülecek tarihe kadar derslerin yüz yüze yapılamayacağı kaydedildi.

ÇARŞAMBA YİNE TEMİZLİK GÜNÜ

*Okulların tamamında Çarşamba günü yine temizlik tatili yapılacak. Tüm ders ve teneffüslerde de ve tüm kademelerde sınıflar yeniden steril hale getirilecek. Tüm öğrenciler için maske takmak ders ve teneffüste zorunlu olacak. Veliler de yine randevu almadan okullara gelemeyeceği gibi bahçe dahil eğitim kurumları içine virüs riski nedeniyle alınmayacaklar. Öğrencilerinin durumu hakkında ancak randevuyla okulda görüşme yapabilecekler.

ORTAOKUL VE LİSEDE ARA SINIFLAR KAPALI

* 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıflar için şu aşamada bir planlama yapılmaz iken 2021 LGS’ye girecek olan 8. sınıf sınav öğrencileri mevcut şartlarda okullarında devam eden kurs programlarına ilave olarak, normal ders akışlarını da bölünmüş sınıflarda ve farklı zaman dilimleri içerisinde almaları planlandı.

*Yine aynı şekilde 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibarıyla 2 bin 820 Anadolu Lisesi, 316 fen lisesi ve 92 sosyal bilimler lisesi olmak üzere Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplam 3 bin 228 okulda ise 9. sınıflar, 10. sınıflar ve 11. sınıflarda yüz yüze eğitim şu aşamada planlanmıyor.

OKULLAR CUMARTESİ DE AÇILABİLİR

*Bazı derslerin online olması ve sınavlara hazırlıkla ilgili bölümün okullarda Cumartesi günüde açık olmasının da görüşüldüğü öğrenildi. Bu konuyla ilgili Bakan Ziya Selçuk’ a eğitim uzmanlarının bir rapor sunduğu da öğrenildi.

MESLEK LİSELERİNDE  TÜM SINIFLAR AÇILDI

*Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde okuyan öğrenciler için 9,10, 11 ve 12’nci sınıfların tamamı, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze uygulama eğitimine geçti. Çok programlı ve meslek lisesi kapsamında olan İHL’ler de eğitime açıldı.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »