eStory ile kronolojik takvim yapın

eStory ile resimli kronolojik takvimler yapabilirsiniz.

eStory ile kronolojik takvim yapın

eStory ile resimli kronolojik takvimler yapabilirsiniz. Öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Bunun için de gmail ile üyelik gerçekleştirebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan Create Timeline butonuna tıklayın. Timeline Title yazan yere kronolojik takviminizin adını yazın. Hemen altta Background image bulunmaktadır. Yani kronolojik takviminizin arka plan resmi. File tıklayarak bilgisayarınızdan bir resim yükleyebilir veya find sekmesine tıklayarak resim araması yapabilirsiniz. Google resimlerden arama yapmaktadır, bu sebeple türkçe kelimelerle aradığınız resimleri bulmak kolaylaşmaktadır. Arka plan resmini ekledikten sonra altta save and continue tıklayın.

Sol tarafta artık kronolojik takviminize eklemelere başlayabilirsiniz. Event Date yazan yere tıkladığınızda yıl-ay-gün seçimi yapabilirsiniz, ancak çok eskiye gitmek zaman aldığı için buraya tarihleri arada / işaretini kullanarak elle yazmanız size hız kazandıracaktır. Örneğin : 19/05/1919 gibi.

Altında Event Title yazan yere başlık yazın ve altta event description yazan yere de açıklamanızı yazın. Altında file kısmından kendi resminizi ekleyin veya find kısmından resim arayıp ekleyin.

Yeni bir tane yapmak için sağda Add Event butonuna basın ve tekrar bilgileri girin. Tüm eklemelerinizi sıra ile tamamladıktan sonra altta save and continue tıklayın.

Size 3 seçenek açılacak 1- Add a Movie 2- Add a book 3- Add a article.  Burada bahsedilen e-kitap veya videoya dönüştürme değil, zaman çizelgesinin nasıl göreneceğidir. Ben genelde movie seçtim. Tıkladığınızda ise sizden bir başlık yazmanızı isteyecektir. Başlığı yazdıktan sonra yine altta Save and Prewiev tuşuna basın dijital kronolojik takviminiz oluşmuş olacaktır.

Yeni sayfada açıldıktan sonra çalışmanızın adı sol üstte durmaktadır ve hemen onun yanında okla temsil edilen paylaş sekmesi bulunmaktadır. Oraya tıkladığınızda paylaşma linki veya twinspace veya sitenize gömmek için embed linki bulunmaktadır.

Eğer çalışmanızı düzenlemek isterseniz de adınızın üstüne gelin ve my profile tıklayın. Altta çalışmanızın üzerinde kalem resmine tıklayarak çalışmanızı yeniden düzenleyebilirsiniz.

WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »