MATEMATİĞİ SANATLA ÖĞRENİYORUM eTWİNNİNG PROJEMİZ

14.02.2021
1.486
MATEMATİĞİ SANATLA ÖĞRENİYORUM eTWİNNİNG PROJEMİZ

İstanbul/Küçükçekmece Mimar Sinan İlkokulu sınıf öğretmeni ile İstanbul /Ümraniye Nurettin Topçu İlkokulu sınıf öğretmeni  Özden Keskin ve Türkiye geneli 10 öğretmenin katılımı ve 3 yabancı ortak  ile oluşturulan 13 kişilik bir ekip ile, büyük bir işbirliği ve paylaşımla yürütülen Matematiği Sanatla Öğreniyorum  eTwinning projesi çok önemli kazanımları hedefliyor.

Matematiği Sanatla Öğreniyorum projesinde çocukların eğlenerek ,yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmelerini sağlayarak aynı zamanda farklı sanat dallarıyla matematik konularını ifade ederken becerilerini ortaya çıkarmaları amaçlanmıştır.

HEDEFLER

1. Kavramları farklı temsil biçimleri ile ifade edebilecektir.
2. Matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirerek matematiksel problemlere öz güvenli bir yaklaşım geliştirecektir.
3.. Sistemli, dikkatli, sabırlı ve sorumlu olma özelliklerini geliştirebilecektir.
4. Araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma becerilerini geliştirebilecektir.
5. Matematiğin sanat ve estetikle ilişkisini fark edebilecektir.
6. Matematiğin insanlığın ortak bir değeri olduğunun bilincinde olarak matematiğe değer verecektir.
7. Matematiksel kavramları anlayabilecek, bu kavramları günlük hayatta kullanabilecektir.
8. Problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini rahatlıkla ifade edebilecek, başkalarının
matematiksel akıl yürütmelerindeki eksiklikleri veya boşlukları görebilecektir.

Öğrencilerimiz projemizde bugüne kadar oldukça yararlı ,eğlenceli ve bol öğrenmeli çalışmalar yaptı. Ay ay matematiği oyunla ,müzikle,resimle,hikayeyle,dramayla öğreniyorlar.

Geri dönüşüm malzemelerinden  matematik oyunları tasarladılar. Web 20 araçlarını kullanarak oyunlar hazırlayıp oynadılar.

Matematik konularında şarkılar yazıp seslendirdiler. bundan sonraki aylarda sırasıyla resim ,hikaye ve drama çalışmaları yapılacaktır.

Tüm bu çalışmaları yaparken Ayın sanat temasına uygun toplumda yer etmiş isimleri öğrenci webinarlarımıza konuk ederek matematik ile oyun ayın sanatı arasında köprü kuruyor, öğrencilerimizin matematiği sanatla ilişkilendirmesine yardımcı oluyoruz.

Öğrenci ve velilerimiz bu projede olmaktan oldukça mutlu olduklarını dile getirmektedir. Biz matematiği sanata ,sanatı matematiğe konuk ederek çok eğleniyor ve kalıcı öğrenme sağlıyoruz.

 

 

YAZAR BİLGİSİ
DİNAR KESKİN YILMAZ
Merhaba .Ben Mimar Sinan İlkokulunda Sınıf öğretmeniyim. Meslekte 15.yılım. Ben sürekli gelişim ve değişim icinde olmayi seven bir ögretmenim. Ögrencilerimle birlikte üretmeyi , etkinlik yapmayi , topluma yararli projelerde bulunmayı hem keyif verici hem de çocuklarim icin oldukça yararli calismalar olarak görüyorum. Farkli yerlede insanlarla etkilesim içinde olmanin bana ve ögrencilerime cok sey katacağini düsünüyorum. Bu nedenle eTwinning ile ilgileniyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »