GÖRSELLEŞTİRİYORUM ETWİNNİG PROJESİ İLE LİSELİ GENÇLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

16.05.2021
444
GÖRSELLEŞTİRİYORUM ETWİNNİG PROJESİ İLE LİSELİ GENÇLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Pandemi sürecinde öğrencilerin öğrenme eksikliklerini en aza indirmeyi hedefleyen Görselleştiriyorum projesi ile liseli gençler;ortaöğretim müfredatında yer alan konular hakkında görsel materyal oluşturuyor,etkinliklerini işbirlikçi bir dergide birleştirecekler.Böylece çeşitli derslerden eğitim materyali oluşturacaklar.

Görselleştiriyorum projesi öğrencilerin yaparak yaşarak öğrenmesine katkı sağlıyor.Proje ayrıca kalıcı,etkili ve anlamlı öğrenme sağlayan gençlerin; üretkenlik,paylaşma,işbirliği ve iletişim becerileri ile dil gelişimlerini de olumlu etkiliyor.

ÖĞRENCİLERİN DÜŞÜNME BECERİLERİ GELİŞİYOR

Görselleştiriyorum projesi ile öğretmenler ve öğrenciler yeni teknolojik uygulamaları eğitime uyarlıyorlar.Proje kapsamında Web2 araçlarını kullanarak özgün tasarımlar oluşturan gençler;eğlenerek öğrenmeyi de gerçekleştiriyorlar. Kullandıkları Web 2 araçları ile kavrama,sorun analizi,yorum,karar verme gibi yüksek düşünme becerilerini geliştiren gençler aynı zamanda ders başarılarını da arttırıyor.

PROJEDE 9 OKUL YER ALIYOR

GÖRSELLEŞTİRİYORUM projesinde Türkiye’nin farklı illerinden 8 öğretmen ve Azerbaycan’dan bir öğretmen görev alıyor. Proje 16-19 yaş öğrencilerine hitap ediyor. Projede yer alan okullar ve öğretmenleri; Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi-Adem Özen, Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Ayşe Güngör, İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu III.Kademe -Bahar Sapan,Balaken,2 Nomreli Tam Orta Mektep, Azerbaycan-Gulnara Nooyeva, Ali Rıza Karaata Anadolu Lisesi -Mehmet Arslan, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi-Murat Yavuz,19 Mayıs Anadolu Lisesi-Safiye Dulkadir, Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Serap Başkaya, Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Yasemin Yağmurcu

Proje ile ilgili bilgi ve çalışmaları  https://grsll.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »