eTwinning ÖZELİM DİJİTALİM PROJESİ

16.05.2021
855
eTwinning ÖZELİM DİJİTALİM PROJESİ

ÖZELİM DİJİTALİM PROJESİ

eTwinning projemiz de 5 ilden 8 öğretmenle beraber yürütülen bir projedir.

Projeye okulumuz Giresun Tirebolu Ahmet Rasim Baş Özel eğitim Uygulama Okulu 2.Kademe öğretmeni Fatma Turan ve öğrencileri proje yürütücüsüdür.

Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar güçlü görsel öğrenicilerdir, bu da dünyanın onlar için resimlerde şekillerde ve seslerde, kelimelerden daha anlamlı olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, kendilerine daha sezgisel hissettirebilecek görsel medyayı (bilgisayar, tablet, tv …gibi)kullanmayı severler. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için dijital eğitici içerikler yok denecek kadar azdır. Bu pandemi sürecinde yapılan uzaktan eğitimde kalıcı öğrenmelerin gerçeklemesi için dijital etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır.

Projemizde öğrencilerimiz ile birlikte, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim sürecinde öğrenmekte zorlandıkları konuları belirledik. Proje ortaklarımızla  ‘articulate’ programı eğitimi aldık. Belirlediğimiz konularda etkileşimli içerikler hazırladık. Bu etwinning projesi kapsamında MEB Özel eğitim ders kitapları ve ders kazanımları ile bağlantılı olarak geliştirdiğimiz dijital içeriklerimiz, etkileşimli uygulamalar şekline dönüştürerek hedeflediğimiz proje çıktılarımızı oluşturduk. Öğretim sürecini kolay ve eğlenceli hale getirerek kalıcı bilgiler oluşmasını sağladık, Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin öğrenme sürecine aktif olarak katılmasını ve öğretmenler için de Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri için her zaman kullanabilecekleri dijital içerikler oluşturarak yaygınlaştırmalar yaptık.

https://ozelimdijitalim.wixsite.com/my-site blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Blog sayfamızda articulate programı ile yaptığımız dijital içeriklere de ulaşabilirsiniz.

Bu blog sayfamızda 8 okulla başlayan projemizin önce il ardından ülke genelinde faydalı olmasını amaçlamaktayız

Facebook adresimiz https://www.facebook.com/groups/822862018307570/?ref=share

İnstagram adresine de aşağıdaki adresten takibe alabilirsiniz

https://www.instagram.com/ozelimdijitalim/?igshid=phtkf0z9er0a

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »