Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning Projesi Sona Yaklaşıyor

18.05.2021
480
  Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning Projesi Sona Yaklaşıyor

   Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning Projesi Sona Yaklaşıyor

Projemiz serüvenine Kütahya/Altıntaş İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni Nurcan KOCAÇAY ve Kütahya/Altıntaş Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olan Hanife BERBEROĞLU kuruculuğunda, Romanya’dan 1 Türkiye’nin farklı şehirlerinden 8 olmak üzere toplam 9 ortak ile Kasım’da başladı. Okulumuz Kütahya/Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Glowing Pens/Coşkulu Kalemler eTwinning projesi yürütücüsü ise İngilizce Öğretmeni Sema PERLİ’dir. Projemizin dili İngilizcedir.

Yazma, duygu, düşünce, istek ve olayların belli kurallara uygun olarak birtakım sembollerle anlatılması işidir. Yazma işini yaparken tekniğini de bilmek gerekir.
Projemizde öğrencilerin farklı teknikleri kullanarak yazma becerilerini geliştirmeyi hedefledik. Her ay yaratıcı yazma etkinlikleri yaparak öğrencilerde dili kullanma, hayal gücünü, gözlem yapma yeteneğini, ikna kabiliyetlerini ve iletişim kurma becerilerini ileri bir seviyeye taşımayı amaçladık.

Bu amaçlar ve öğrencilerin seçimleri doğrultusunda Kasım’da Mektup etkinliği ile tanışma, Aralık’ta arkadaşlık üzerine metaforlar kullanarak şiir yazımı,
Ocak’ta sevgi hakkında seçilen bir kelime ile ilgili akrostiş şiir yazma,
Şubat’ta öğrencilerin çektiği ve seçtiği bir manzara fotoğrafını tasvir etme,
Mart’ta değerler konusunda ilk paragrafı verilen deneme metninin tamamlanması,
Nisan’da her bölümünü bir ortağın yazacağı ortak bir masal yazılımı gibi etkinliklerimiz tamamlanmış ve Mayıs ‘da ise tüm eserlerin toplanarak dijital bir kitap oluşturulması çalışması hala devam etmektedir.

Çalışmalarımızı incelemek için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

https://glowingpens.blogspot.com/

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Translate »